Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bursa'da görenleri şaşırtan şehit mezarı

        Bursa'nın Osmangazi ilçesinde apartman önündekişehitmezarını görenler önce şaşırıyor, sonra Fatiha okuyor.Şehitmezarının önündeki binada oturanların yaşadığı olaylar ise tüyler ürpertiyor.

        Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi'nde bir apartmanın önünde bulunan İstiklal Savaşı şehidi Dağlı Mehmet'inmezarıgörenleri hayrete düşürüyor.

        Mahalledeki bir sokakta apartman önünde bulunan İstiklal Savaşı'nda 56'ncı Tümen 174'ncü Alay'da görev yaparken 1920 yılındaşehitdüşen Dağlı Mehmet'inmezarını görenler, Fatiha okumadan geçmiyor. Sokak sakinlerinin alıştığı Dağlı Mehmet'inmezarı, mahalle sakinlerinin isteği üzerine Anıtlar Kurulu tarafından onarılarakşehitlik haline getirilmiş olsa da yol ortasında bulunması sebebiyle tepkileri de beraberinde getiriyor.

        "ŞEHİDE BİZ BAKTIK, ANITLAR KURULU DAHA SONRA RESTORE ETTİ"

        Mahalle sakinlerinden İbrahim İlhan ise, mahallenin yerlisi olduklarını belirterek, "Küçüklüğümüzden buyanaşehitmezarıburada. Şehidimize elimizden geldiği kadarıyla biz baktık. Burada yol çalışma yapıldıkça mezar aşağıda kalmıştı. Biz taşlarla bumezarıyükseltmiştik. Yaklaşık 1,5 metre yükselttik. Birkaç yıl önce de Anıtlar Kurulu tarafındanmezarın etrafı mermerle yapıldı" diye konuştu.

        Orhaneli'nin köylerinden olanşehitmezarını görenlerin dua ettiklerini ifade eden İlhan, "Bazı insanlarmezarın yeni halinden sonra ilk defa görüp şaşırıyorlar. Sokak ortasında birşehitmezarının olması ilginç geliyor. Önce şaşırıp sonra dua ediyorlar" dedi.

        "ŞEHİDİ GÖRDÜM, TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU"

        Çocukluğundaşehitmezarıile ilgili bir anısını da anlatan İlhan, "Küçükken, bizim evimiz tek katlı ve bahçesi vardı.Şehitmezarıda evimizin bahçesindeydi. Bizim tuvaletimiz ve çeşmemiz o zaman bahçedeydi. Bir gün lavaboya gitmek için bahçeye çıkmıştım. Abdest almak için çeşmeye geldiğimde yeşil bir eliyle şehidi gördüm. Ezan da okunuyordu. İrkilip, korktum. İlk defa başıma gelen bir şeydi. Bazı insanlar anlatır ama inanmazdım. Annem de şehidi görür, 'Evi koruyup, kolluyor' derdi. Bu tür şeylere pek fazla inanmam ama karşıma çıkınca gerçekten olduğunu gördüm. Bir kere gördüm ama tüylerim diken diken oldu" şeklinde konuştu.

        Mahalle sakinlerinden Sabahattin Aydın ise, "Orhaneli'nin köylerinden olanşehitvatandaşımız, Kurtuluş Savaşı'nda yaralandıktan sonra burada kan kaybındanşehitolmuş. Bu sokaktan gelip geçenler dua okuyor. Mahallemizin şehidi" ifadelerini kullandı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ