Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sivas katliamı kurbanları Kadıköy'de anıldı

        Kurthan DEMİR / İSTANBUL

        Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Bektaşi Federasyonu'nun birlikte düzenlediği anma için Kadıköy Mehmet Ayvalıtaş Parkı'ndan Kadıköy Rıhtıma kadar yürüyüş yapıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı anmaya Sivas'ta yaşamını yitirenlerden bazılarının yakınları da katıldı. Madımak Oteli'nde ölen 33 kişinin ve Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybedenlerin isimleri okunduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu.

        "GELECEĞİMİZE YAPILAN BİR SALDIRIDIR"

        ''Sivas katliamının 22. yılında canımız hala yanıyor" diyen Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün şöyle konuştu: ''Dünyanın gözü önünde canlı yayında on binlerce kişinin yapmış olduğu katliamın yaraları sarılabilmiş değil. Dün Sivas'ta katliam yapanlar bugün Roboski'de katliam yapanlarla aynı kişilerdir. Dün Sivas'ta katliam yapanlar bugün Fransa'da, Kuveyt'te, Tunus'ta saldıranlardır. 22 yıl önce bugün Kobani'yi kan gölüne çeviren canilerdir. Biz sizin ne kadar demokrat ne kadar laik olduğunuzu Sivas katliamı sırasında gördük. Gerici güruhun ağızlarında salya aka aka ellerinde ateşlerle oteli yaktıkları anlarda 'kahrolsun laiklik' diye bağırmaları hala kulaklarımızda. Sivas katliamı 22 yıl önce aydınlığa, bilime, sanata, gençliğe ve geleceğimize yapılan bir saldırıdır."

        "BU DAVA MAHŞERE KALMAYACAK"

        "Bu dava mahşere kalmayacak" diyen Düzgün, ''Bu davanın hakimi ve savcısı bizleriz. Bu davayı bizler göreceğiz ve bizim vicdanımızda karar bellidir. Madımak utanç müzesi yapılmadan biz her gün yanmaya devam edeceğiz. Zaman aşımını tanımıyoruz, Sivas'ın ışığı sönmeyecek" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ