Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yeraltı dünyasının korkulu rüyası Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü

        Mustafa ŞEKEROĞLU / HT GAZETE

        “Teknoloji yoktu. Sokak polisliği vardı. Mafya babasının sırtına bir polis binerdi. Ve şubenin koridorlarında kendisini gezdirirdi. Mafya babası bu sırada ‘En büyük Türk polisi’ diye bağırırdı”

        Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinin bir dönem ‘işkenceleriyle’ korkulu rüyası olan ve “En yüksek tepe Gayretepe” olarak isimlendirilen Asayiş Şube Müdürlüğü’nün Gayrettepe’deki yerleşkesinin son misafirlerinden biri Onur Özbizerdik oldu.

        5 yıldızlı bir otelde yakalandıktan sonra getirildiği Gayrettepe’ye girişinde Özbizerdik, kendisine sorulan bir soruya sinirlenerek küfürler edip, elleri kelepçeli olduğu halde çevresindekilere saldırmak istedi.

        Polis memurlarının güçlükle içeri soktuğu Özbizerdik, bir gün sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne götürülüşü sırasında ise aynı binadan oldukça sakin bir şekilde çıktı.

        1984’ten beri hizmet veren ve bir dönem İkinci Şube olarak da ünlenen Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’nde cinayet, gasp, hırsızlık, ahlak ve dolandırıcılık büroları yer alıyor. Şimdiler de ise modern bir görünümüyle suçlular ile mağdurları karşılıyor.

        Sorgu odasının duvarları, zemini, masa ve sandalyeleri tamamen beyaz renklerden oluşuyor. Beyazın saflık, temizlik, soğukkanlılık, huzur ve güven simgelediği için tercih edildiği sorgu odasında amaç suçlunun psikolojisini rahatlatmak.

        Yeraltı dünyasının ünlülerine psikobijik işkenceler yapılan Gayrettepe’de o tarihlerde genç bir memur olan 25 yıllık polis M.O., “Teknoloji yoktu. Sokak polisliği vardı. Mafya babasının sırtına bir polis binerdi. Ve şubenin koridorlarında kendisini gezdirirdi. Mafya babası bu sırada ‘En büyük Türk polisi’ diye bağırırdı” diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ