Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 433 kaymakam ve vali yardımcısına atama

        GAZETE HABERTÜRK-ANKARA

        Kaymakam ve vali yardımcılarının görev yerlerini değiştiren kararname Resmi Gazete’de yayımlandı.İçişleri Bakanlığı’nda üç genel müdürlüğe ve çok sayıda daire başkanlığına atama yapılan kararname ile 96 vali yardımcısı ve 433 kaymakamın görev yeri değiştirildi, 54 kaymakam vali yardımcılığına getirildi.

        BAKANLIĞA 23 İSİM

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk imzasıyla yayımlanan kararname uyarınca, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcılığı’na Daire Başkanı Ekrem Canalp, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcılığı’na Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcılığı’na da Siverek Kaymakamı Hamza Erkal atandı. İçişleri Bakanlığı’nda 7 daire başkanlığı ve 14 şube müdürlüğüne çeşitli ilçelerin kaymakamları atandı.

        ŞIRNAK’A GİTTİ

        Görev yeri değiştirilen kaymakamlar arasında, Gençlik ve Spor Genel Müdürvekili Ömer Altunsoy’a “Padişah mısın” diyerek gösterdiği tepkiyle gündeme gelen Amasya’nın Hamamözü Kaymakamı Kadir Güntepe de bulunuyor. 3 hafta boyunca telefonlarına cevap vermediğini iddia ettiği Gençlik ve Spor Genel Müdürvekili’ne Twitter’dan “Padişah mısın?” diye çatan Güntepe, Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ne atandı.

        VALİ YARDIMCISI

        Soma’da geçen yıl meydana gelen maden kazası sonrasında maden şirketini savunduğu iddiasıyla tepki çeken Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı İstanbul Vali Yardımcılığı’na getirildi. İdil’de 2 HÜDA PAR’lının yaşamını yitirdiği çatışma sonrasında HDP’lileri “HÜDA PAR’lıların niyeti iyi değil” diye uyardığı öne sürülen Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay ise Söğüt Kaymakamlığı’na atandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ