Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Suriye sınırından yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışan 460 kişi yakalandı

        Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarının "günlük faaliyetlerine" ilişkin bilgilere yer verildi.

        Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından, yasa dışı yollarla, Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 460 kişi yakalandı. Sınırda, 18 bin 111 karton sigara, bir pasaport, 11 büyükbaş ve küçükbaş hayvan ele geçirildi.

        Yasa dışı yollarla Irak ve İran'dan, Türkiye'ye geçmeye çalışan toplam 84 kişi yakalandı. Bu sınır hattında ayrıca 300 karton sigara ile 2 bin 685 litre akaryakıt ele geçirildi.

        Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 12 kişi hakkında ise işlem yapıldı.

        Jandarma Genel Komutanlığı unsurlarınca Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 216, Sahil Güvenlik Komutanlığınca ise 222 kişi yakalandı.

        SURİYE HUDUDUNDA DEVRİYE UÇUŞU

        Öte yandan, Yunanistan'ın Limni meydanından kalkan bir Yunan F-16 savaş uçağı, Ege'nin uluslararası hava sahasında keşif, gözetleme uçuşu yapan Türk Deniz Karakol uçağını, 40 saniye radar kilidinde tutarak taciz etti.

        Yürürlükteki angajman kuralı gereği, tacize, Türk uçakları tarafından aynı şekilde karşılık verildi.

        Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dört F-16 savaş uçağı, Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra etti.

        Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı üç bot, Türkiye-Suriye yan hududunda, deniz trafiği kontrolü yaptı. Bir gemi ise Ege'de durumsal farkındalığı arttırmaya yönelik keşif ve gözetleme görevi gerçekleştirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ