Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yaralı karakulağın tedavisi tamamlandı

        Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akseki'de 5 ay önce bir aracın çarptığı tahmin edilen karakulak, Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri tarafından yol kenarında ağır yaralı halde bulundu. Yaşam alanı genellikle Toros coğrafyası olan ve nesli tükenme tehlikesi altında bulunan karakulak, görevliler tarafından tedavi amacıyla Antalya Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'na getirildi.

        Başında ve gözünde yaralar bulunan, sağ arka bacağında parçalı kırık olan karakulak, veterinerler tarafından tedavi altına alındı.

        Latince'de kedi anlamına gelen "Felis" adı verilen karakulağa ilk olarak ilaç tedavisi uygulandı. Veteriner hekimler tarafından tedavi edilen Felis'in kafasındaki ve gözündeki yaralar iyileştirildi. Yara tedavisinin ardından kırık için ameliyata alınan karakulağın bacağına plaka yerleştirildi. Tedaviye hızla cevap veren Felis, daha geniş bir kafese alındı.

        "TAMAMEN İYİLEŞİNCE DOĞAYA BIRAKACAĞIZ"

        Antalya Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'nda görevli veteriner hekim Aygül Arsun, yaptığı açıklamada, doğaya bırakılacak hayvanlar için bazı kriterlerin bulunduğunu belirtti.

        Hayvanların doğada hayatlarını devam ettirebilmesi için kendi avını yakalayabilmesi gerektiğini vurgulayan Arsun, "Şu an karakulağımız kendi avını yakalayabilecek hale geldi. Tamamen iyileşince doğaya bırakacağız. Yasa gereği Doğal Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünce, bulunduğu bölgeye salınacak" ifadesini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ