Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Üçlü mekanizma toplandı

        Atalay ve beraberindeki heyetin Yeşil Bölgede Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile basına kapalı olarak yapılan görüşmenin ardından üçlü toplantıya geçildi.

        Toplantıda, Türk tarafında Atalay, Irak özel temsilcisi Murat Özçelik, Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu ve kurmay albay rütbesinde iki askeri yetkili, Irak tarafında İçişleri Bakanı Cevad Bolani, ulusal güvenlikten sorumlu Devlet Bakanı Şirvan El Vaili ve Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimden biri eski bakan Kerim Sincari olmak üzere iki yetkili ile Amerikan tarafında ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker ve iki tümgeneral yer aldı.

        Gündem PKK ilde mücadele

        Iraklı kaynaklara göre, toplantıda terör örgütü PKK'nın hareket kabiliyeti ile kampları ve eylem planları masaya yatırılacak.

        Terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki kamplarının ortadan kaldırılması, örgütün mali kaynaklarının kurutulması ve lojistik desteğinin kesilmesi konularının görüşüleceği öğrenildi.

        Öte yandan, başkent Bağdat'ın ortasından geçen Dicle Nehri'nin batı kıyısında bulunan Yeşil Bölgede çok yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı, hatta karşı kıyıdaki Abu Navas Caddesi'nin bile trafiğe kapatıldığı dikkat çekti.

        Bir hafta içinde gerçekleşecek toplantıya Irak bakan düzeyinde katılırken, ABD'den daha alt düzeyde bir katılım oluyor.

        ABD'nin Irak'la mütabakata vardığı güvenlik anlaşması ve buna bağlı düzenlemelerin de Bağdat'ta görüşülmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ