Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hayvanlara şiddet devam ediyor

        Amasya'da arka bacaklarından ağaca bağlanmış halde boğa ölüsü bulundu. Olay, Amasya merkez Helvacı Mahallesi'ndeki Çağlayan Köprüsü yakınlarında meydana geldi. Büyükbaş hayvan ölüsü ihbarı üzerine olay yerine giden Amasya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, arka bacaklarından ağaca bağlı haldeki boğanın ölüsüyle karşılaştılar.

        Çevrede çalı toplarken yerde yatan boğayı görünce şok olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Ünal Özkalay, "Ağaca iple bağlamışlar. Hiç olmuyordu böyle bir şey" dedi.

        ÇIRPINA ÇIRPINA ÖLMÜŞ

        Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Kulağında kayıt küpesi bulunmayan boğanın dövüldüğü, kurtulmak için uzun sürü çırpındığı ve telef olduğu belirlendi. Bağlandığı yerden alınan boğa, kepçeyle kazılan bir çukura gömüldü. Vahşi olayın nedeni ve kimler tarafından yapıldığı ise anlaşılamadı.

        POMPALI TÜFEKLE ÖLDÜRDÜ

        Edirne'de bir inşaatın bahçesindeki bekçi köpeğini pompalı tüfekle vurarak öldüren kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Görüntüler büyük tepki toplarken yakalanan zanlı,"Öfkeme yenik düştüm, pişmanım" dedi.41 yaşındaki şahsa hayvan koruma kanunu gereğinde 1002 lira idari para cezası kesildi.

        KEDİNİN DERİSİNİ YÜZÜP...

        İzmir’in Narlıdere İlçesi Sahilevleri Mahallesi’nde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, bir kedinin başını gövdesinden ayırıp, patilerini kestikten sonra derisinin bir bölümü yüzdü. Bölgede oturanlar vahşet karşısında şoke oldu.

        KOMİSER HİÇ ACIMADI

        İzmir'in Çiğli ilçesinde Komiser Yardımcısı M.A., polis memurlarının beslediği Ege ismindeki köpeği ortada hiçbir sebep yokken karakolun bahçesinde vurdu

        KÖPEĞİN BAŞINA TENCERE GEÇİRDİLER

        Bolu'da boynuna altı delik çelik tencere geçirilen ve acılar içerisinde kıvranan köpeği Bolu Belediyesi'ne ait hayvan barınağı görevlileri kurtardı.

        NESLİ TÜKENMEK ÜZERE OLAN CARETTA CARETTA...

        Mersin'de Atatürk Parkı içinde bulunan Lunaparkın arka kısmında bulunan dalga kıranların bulunduğu yere 13-14 yaşlarında caretta caretta türü bir deniz kaplumbağası ölü halde sahile vurdu. Sahilde balık tutan gençlerin fark ettiği kaplumbağa, içler açısı bir durumda bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ