Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehitler, törenle memleketlerine uğurlandı

        Görev dönüşü dün akşam saatlerinde Irak sınırında bulunan Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Yeşilova Köyü yakınlarıda dengesini kaybederek Hezer Çayı'na düşen Piyade Er Coşkun Sekmen ve onu kurtarmak isteyen Piyade Uzman Çavuş Zafer Çan akıntıya kapılarak şehit oldu.

        Şehitler için bugün Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Vali İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ve askeri yetkililer katıldı.

        Şehitlerin öz geçmişinin okunmasının ardından Van Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu. Duanın ardından bir süre omuzlarda taşınarak Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçağa bırakılan Şehit Piyade Uzman Çavuş Zafer Çan memleketi Tekirdağ'a, Piyade Er Coşkun Sekmen ise Samsun'a gönderildi.

        GENELKURMAY BAŞKANI ÖZEL'DEN TAZİYE MESAJI

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde rutin faaliyet sırasında çaya düşerek şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Zafer Çan ve Piyade Er Coşkun Sekmen için birer başsağlığı mesajı yayımladı.

        Orgeneral Özel'in, Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında yer alan başsağlığı mesajlarında, şehitlerin fotoğraflarına yer verilerek, "Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın. Silah arkadaşımız 30 Haziran 2015 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman personelimize şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim" ifadesi kullanıldı.

        AA/DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ