Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Levent Gök'ten Meclis Başkanlığı açıklaması

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin, cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nu TBMM başkanlığı seçiminin son turlarında destekleyip desteklemeyeceği yönündeki soruyu "Çatı mı kaldı" diye yanıtladı.

        Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı seçimi için Genel Kurula gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

        "Çatı adayı destekler misiniz" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Çatı mı kaldı" dedi.

        Kılıçdaroğlu, "Sizin CHP olarak adayınızı geri çekmek gibi bir ihtimaliniz olur mu" sorusuna "Sanmıyorum" cevabını verdi.

        LEVENT GÖK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

        Levent Gök, Meclis'te gazetecilerin Meclis Başkanı seçimine ilişkin sorularını yanıtladı.

        Bahçeli'nin sözlerinin AK Parti dışında seçenek arayan muhalefet partilerinin seçeneğini zor duruma soktuğunu savunan Gök, şunları kaydetti:

        "AKP'li bir adayın seçilmesinin de yolunu açacak bir tavırdır. Umuyor ve diliyorum ki turlar başlayana kadar Sayın Bahçeli ve MHP yönetimi bu kararlarını gözden geçirirler. Çünkü MHP'nin bu şekilde davranması aritmetik olarak AKP'li bir adayın seçilmesi sonucunu doğuracaktır. Elbette halka verilen taahhütler çerçevesinde kamuoyu bundan sonra bu davranışı sorgulayacağı bir dönemi yaşayacaktır."

        Oylamaya ilişkin partilerin grup kararı alamadığına, milletvekillerinin vicdanları ile karar vereceğine ancak siyasetin de bir gerçekliği olduğuna işaret eden Gök, "Bir genel başkanın telaffuz ettiği bu tablo neredeyse grup kararı olarak da yorumlanabilir. İç tüzüğe de aykırı bir tavırdır ama sayın MHP milletvekillerinin vicdanlarıyla ne yönde karar vereceğini bilmek mümkün değildir. Biz yine de aklıselim ve soğukkanlılıkla kararlarını vermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

        Seçimin ilk iki turunda CHP'nin fire verdiğinin hatırlatılması üzerine de Gök, CHP'nin bir kültür olduğunu belirtti. Gök, "Meclis Başkanlığı konusunda bir grup kararı almadık ama farklı davranan arkadaşlarımızın CHP kültürüne ve disiplinine uygun davranması gerekirdi. Parti içinde ortak paydaları yaratmak konusunda önümüzdeki süreç, bu arkadaşlarımızın parti disipliniyle ve partiyle dayanışma duygusuyla tanışacakları günlerdir" şeklinde konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ