Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP lideri Bahçeli'nin Meclis Başkanlığı açıklamasına HDP'den yanıt geldi.

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: "Niyet itibari ile Meclis Başkanlığı makamı MHP eli ile AKP'ye teslim ediliyor. Koalisyon da bu denklem üzerinden yürüyecek gibi görünüyor. AKP-MHP koalisyon kurabilir meşrudur ama sürdürülemez" dedi.

        MHP lideri Bahçeli'nin, "MHP, Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu sonuna kadar destekleyecek ve demokratik tavrını gösterecek. İhsanoğlu 4. tura kalmazsa MHP geçersiz oy kullanacaktır. 80 milletvekili de orada olacak. Diyeceksiniz ki iki adayın dışında oy pusulasında isim yok. O zaman ne yapacaksınız, 80 tane geçersiz oy çıkacaktır"açıklamasına HDP'den yanıt geldi.

        HDP'li Pervin Buldan, "Bahçeli'nin yaptığı açıklama hepimizi üzdü. İhsanoğlu 4 . tura kalırsa destek vermeyeceğiz." dedi.

        HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Yorum için erken, Dengir bey 4. tura kalsın diye uğraşıyoruz" dedi.

        Demirtaş, Genel Kurul'a gelişi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Bir gazetecinin Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin sorusu üzerine, "Dengir Bey'e oy veriyoruz" karşılığını verdi.

        Başka bir gazetecinin seçimin dördüncü tura kalması durumundaki tavırlarını sorması üzerine Selahattin Demirtaş, "Biz, Dengir Bey dördüncü tura kalsın diye uğraşıyoruz" diye konuştu.

        Gazetecilerin "Kalmazsa" demesi üzerine Demirtaş, "Şimdi üçüncü turu bir yapalım" yanıtını verdi.

        "HEPİMİZİ ÜZDÜ"

        HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin sözlerinin sorulması üzerine, "Sayın Bahçeli'nin bugün yaptığı açıklama hepimizi üzdü" ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ