Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "CHP çizgisinde kırılma anlamına gelmez"

        CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında toplandı.

        Alınan bilgiye göre, gündemdeki konuların değerlendirildiği toplantıda Baykal, bugün Fransa'nın ev sahipliğinde AB üyesi ülkelerin büyükelçileriyle gerçekleştirdiği görüşme hakkında da bilgi verdi.

        Baykal, başta Türkiye'nin AB üyeliği süreci ve küresel ekonomik kriz olmak üzere çeşitli konuların ele alındığı görüşmenin son derece yararlı olduğunu ifade etti.

        Deniz Baykal, üyelik konusunda Türkiye'nin önüne bir hedef konulmasının gerekli olduğunu vurguladı.

        Türk halkının AB'ye güveninin yeniden yükselmesi ve reformların hızlanması için üyelik konusunda bir tarih verilmesinin önemli olduğunu belirten Baykal, bu konuda ''yeni bir heyecana ihtiyaç duyulduğunu'' kaydetti.

        Toplantıda, ekonomik krize de değinen Baykal, krizin giderek derinleştiğini vurgulayarak, hükümetin tavrını ''vurdumduymazlık'' olarak nitelendirdi.

        CHP'nin, krizi ve etkilerini yakından takip ettiğini belirten Baykal, Hükümet'in ise krizin ve buna bağlı olarak yaşanan olumsuzlukların ''üzerini örttüğünü'' ileri sürdü.

        Krize yönelik önlemlerin bir paket halinde oluşturulması ve birbiriyle tutarlı olması gerektiğini belirten Baykal, önlemlerin toplumda güven yaratmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

        Baykal, ''Hükümet krizi seyrediyor, önlem alacak mecali yok'' değerlendirmesinde bulundu.

        MYK toplantısında başörtülü ve çarşaflı kişilerin CHP'ye üye olması konusu da ele alındı. Genel Başkan Baykal, bunun bir mizansen olmadığını vurgulayarak, yaşam ve giyim tarzları bakımından muhafazakar olan bu kişilerin CHP'ye üye olma isteklerinin samimi bulunarak katılımların gerçekleştirildiğini belirtti.

        Baykal, CHP'nin türban konusundaki tavrının belli olduğunu belirterek, hukuka saygı çerçevesinde hareket ettiklerini söyledi.

        Türban'a kamusal alanda izin verilmediğini belirten ve CHP'nin bu konudaki tavrının değişmediğini anlatan Baykal, üye olan bu kişilerin kıyafetlerini ülkeye dayatmak gibi bir anlayış içinde olmadıklarını belirtti.

        Bu kişilerin AK Parti Hükümetinin yanlış uygulamalarından rahatsızlık duyarak ve kendilerini ''dışlanmış hissederek'' tepkilerini ortaya koymak için CHP'yi tercih ettiklerini kaydeden Baykal, ''Bu katılımlar CHP çizgisinde bir kırılma anlamına gelmez. Biz; laik, demokratik, Cumhuriyete inanan, Atatürk ilkelerinin yılmaz savunucusu bir partiyiz'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ