Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kuşadası Devlet Hastanesi'nin eski binasında yangın

        Zafer HACISALİHOĞLU/KUŞADASI

        Kuşadası Devlet Hastanesi'nin eski binasında yangın meydana geldi. Kuşadası Gazibeğendi mevkiinde bulunan ve hemen bitişiğinde yeni devlet hastanesi ile yakınlarında da 4 tane 5 yıldızlı otel bulunan eski binadaki yangın 1,5 saat içinde tamamen kontrol altına alındı.

        Zemininde kayma olduğu için hemen bitişiğinde yenisi yapılan ve boşaltılan eski devlet hastanesi binasının yıkımı sırasında meydana gelen yangın büyük korku yarattı. Saat 13.20 sıralarında meydana gelen yangın, eski devlet hastanesi binasının yıkımını yapan taşeron firmanın yakıt tankının bulunduğu zemin katta kaynakla yıkım yapması üzerine meydana geldi. Yakıt tankını kaynakla yerinden sökmek isteyen taşeron firmasının elemanlarının tedbirsizliği yangının başlamasına neden oldu. Kısa sürede büyüyen ve tüm binayı saran yangın sırasında söküm işinde çalışan yaklaşık 20'ye yakın işçi büyük tehlike atlattı. Yakın tankının boş olması büyük bir faciayı önlerken, yangının hemen bitişikte bulunan yeni Kuşadası Devlet Hastanesi binasına sıçramaması için de büyük çaba sarfedildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri saat 15.00 sıralarında yangını kontrol altına aldı.

        Yangın yerine gelen Kuşadası Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Alaattin Sadık, yangının eski binayı yıkma işini alan taşeron firmanın yıkım çalışması sırasında yakıt tankından başladığını belirterek, kısa sürede büyüyen yangının tamamıyla kontrol altına alındığını ve yeni binaya sıçrama riski bulunmadığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ