Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İntihar İzmir'i 2 saat elektriksiz bıraktı

        Mehmet İNMEZ / İZMİR

        Yaklaşık 2 saat boyunca direkte kalan Sorguç'un elektrik akımına kapılmaması için hattaki elektrik kesildi. Alsancak ve Çınarlı bölgelerine bu nedenle 2 saat boyunca elektrik verilemezken, cezanın iptali ve motosikletin geri verilmesi yönünde söz alan Göktür Sorguç, direkten aşağı indi. Ceza protestosu nedeniyle yaklaşık 1 saat boyunca trafik de aksarken, kentin merkezi Alsancak ve Çınarlı bölgelerine 2 saat sonra tekrar elektrik verilmeye başlandı.

        CEZA YEDİ

        İntihar girişimi Altınyol üzerinde bulunan 50 metre uzunluğundaki elektrik direğinde meydana geldi. Hamallık yaparak geçimini sağlayan Göktür Sorguç, Gaziemir'de ehliyetsiz ve plakasız motosiklet kullanırken yakalandı. Trafik ekipleri 2 bin 409 TL ceza keserek motosikletine de el koydu. Polislere cezanın iptali için yalvaran ve ödeyecek durumu olmadığını dile getiren Sorguç, olumsuz cevap aldı. Trafik ekiplerine kızan Sorguç, Altınyol üzerinde Meles Deltası yakınında bulunan elektrik direğinin tepesine çıkarak intihar girişiminde bulundu.

        "VALİ GELSİN"

        İhbar üzerine polis, Sorguç'u ikna etmek üzere seferber oldu. Elindeki ceza tutanağını gösteren Sorguç, AK Parti il başkanı ve ardından da İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın gelmesini istedi. Sorguç, Vali ve il başkanı gelene kadar ve ceza iptal edilene kadar aşağı inmeyeceğini söyledi. Sorguç'un direkten inmemesi ve daha da yükseğe çıkması üzerine, çarpılma ihtimalini düşünen polis, TEDAŞ'a haber vererek direkteki elektriğin kesilmesini istedi. TEDAŞ görevlileri de Alsancak ve Çınarlı bölgesine elektrik veren direkteki akımı kesti.

        AMBULANSLAR TRAFİĞE TAKILDI

        Polis Sorguç'u ikna etmeye çalışırken, trafik de tıkandı. İki ambulans trafik nedeniyle geçmekte zorlandı. Bu arada ambulansın geçmediğini gören Sorguç, direk üzerinden kendisini izleyen ve 'Atla Atla' diye bağıran sürücülere de tepki gösterdi.

        İKNA OLDU

        Yaklaşık iki saat boyunca direkte kalan Sorguç, cezanın iptali ve motosikletin geri verileceği sözünü alınca inmeye karar verdi. İtfaiye ekipleri tarafından aşağı indirilen protestocu, ifade için karakola götürüldü. Gazetecilere bir suçu olmadığını söyleyen Sorguç, "Benim bir suçum yok. Bana ceza kestiler. Ben bu parayı nasıl öderim" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ