Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Genelkurmay Başkanlığı: Sınırda 314 kişi yakalandı

        Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "önemli sınır olayları" başlığı altında bilgi verildi.

        Buna göre, yasa dışı yollardan Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 242, Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan 18 kişi hudut birliklerince gözaltına alındı. Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 29 kişi yakalandı.

        Hudutta bin 167 karton gümrük kaçağı sigara, 29 adet bidon, 4 bin metre boru, 19 cep telefonu, 425 lira, 2 bin 300 dolar, 500 Suriye lirası ve 819 hayvan ele geçirildi.

        Hudut birliklerince ayrıca, yasa dışı yollardan Irak'tan Türkiye'ye geçmeye çalışan 9, Türkiye'den Irak'a geçmeye çalışan 16 olmak üzere toplam 25 şahıs yakalandı.

        Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca 191 kişi, Jandarma Genel Komutanlığı unsurları tarafından Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 299 kişi de göz altına alındı.

        YURTİÇİ OLAYLAR

        "Yurtiçi olaylar" ile ilgili verilen bilgeye göre 30 Haziran'da Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bir terörist, güvenlik güçleri unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

        Dün de Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, bölücü terör örgütünün dağ kadrosuna götürdükleri 4 şahıs ile yakalanan 2 kişi, sevk edildikleri adli makamca tutuklandı.

        Ayrıca 29 Haziran'da Hatay'ın Belen kırsalında da 2 terörist tarafından 2 vatandaşa tehditle erzak temin ettirildi.

        TATBİKAT DUYURUSU

        İnternet sitesindeki basın duyurusunda ise her yıl düzenli olarak yapılan "Breeze Davet Tatbikatı"nın 3-12 Temmuz'da Bulgaristan'ın ev sahipliğinde Batı Karadeniz'de icra edileceği bildirildi.

        Tatbikata, Türkiye'nin yanı sıra ABD, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-1 ve NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'den unsurlar ve karargah personeli iştirak edecek.

        Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tatbikata, TCG YILDIRAY Denizaltısı, TCG ZIPKIN Hücumbotu, dört karargah subayı ve SNMCMG-2 emrinde TCG BARBAROS Fırkateyni ve TCG ENEZ Mayın Avlama Gemisi ile katılacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ