Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP yeni strateji belirlenecek

        Düzgün KARADAŞ / HT GAZETE

        Meclis Başkanlığı seçiminin olası koalisyon seçeneklerini azalttığı görüşünün öne çıktığı CHP’de, MHP’nin tutumu hakkında iki yorum yapılıyor.

        Meclis Başkanlığı seçiminde ortaya çıkan sonuç, partilerin olası koalisyon seçenekleri konusundaki tutumunu gözden geçirmesine yol açtı. CHP’de Meclis Başkanlığı seçiminde yaşanan tablonun ışığında yeni strateji belirlenecek. Meclis Başkanlığı seçiminin olası koalisyon seçeneklerini azalttığı görüşünün öne çıktığı CHP’de, MHP’nin tutumu hakkında iki yorum yapılıyor: Bunlardan ilki: “MHP Meclis Başkanlığı’nı AK Parti’ye hediye ederek ‘AKP-MHP’ koalisyonuna göz kırptı. İki parti rahatlıkla hükümeti kurabilir.” İkincisi ise: “MHP”nin ‘geçersiz oy’ desteği ‘AKP ile MHP’ arasında bir erken seçim mutabakatının işareti de olabilir.”

        KANUN TEKLİFİNDEKİ İMZALARI GÖSTERDİ

        Bazı MHP’li yöneticilerin “CHP neden çatı adayı İhsanoğlu’na oy vermedi?” eleştirilerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Sayın İhsanoğlu 4’üncü tura kaldı da biz mi oy vermedik?” diye konuştu. Altay, “HDP ile aynı yere ayak basmayız” diyen MHP milletvekillerinin geçmişte HDP Grup Başkanvekilleriyle ortak imza attığı kanun teklifini gösterdi. Altay, “Yan yana gelmem ne demek? Millet seni yan yana oturtmuş. 6 milyon oy almış bir partiyi yok saymak mümkün olabilir mi?” dedi. MHP’nin parlamentonun anahtarını AK Parti’ye teslim ettiğini iddia eden Altay, “Sayın Bahçeli erken seçim isteyebilir ama toplumun böyle bir derdi yok. Bahçeli’nin iktidar arzusu vardır, bizim de iktidar arzumuz vardır. Ama bizde büyük partiye payanda olma arzusu yok. Bizim MHP ile farkımız orada” eleştirisinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ