Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Skolyoz hastası olan Ece Satkın'ın ameliyatı için 80 bin TL gerekiyor

        Doğuştan skolyoz hastası olan Ece Satkın'ın hayallerini çaldılar. 16 yaşındaki Ece'nin ameliyatı için ailesi tarafından satılan büyükbaş hayvanlar karşılığında alınan çekler karşılıksız çıktı. Büyük şok yaşayan Ece'nin ve ailesinin umutları yıkıldı. Aile, kızlarının ameliyatını yaptırabilmek için çekleri kendilerine veren şahısların bulunmasını istiyor.

        Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy Beldesinde yaşayan Satkın ailesinin kızı Ece Satkın, skolyoz hastası olarak dünyaya geldi. 16 yıldan beri hastalıkla mücadele eden aile, kızlarının ameliyatı için geçim kaynakları olan büyükbaş hayvanları satmaya karar verdi. Satkın ailesi, Ece Satkın'ı ameliyat ettirip acılarından kurtarmak için 40 büyükbaş hayvanı 135 bin TL'ye sattı. Paranın 49 bin TL'sini peşin alan aile, geri kalan 86 bin TL teminat için de çek aldı. Çeklerin fotokopisini bankaya götürüp karşılığı olup olmadığını sorgulayan aile, banka yetkililerinden kişilerin ödemelerinde ve çeklerde herhangi bir sıkıntının olmadığı cevabını aldı. Bunun üzerine aile, hayvanlarını alıcılara teslim etti.

        Daha sonra aldıkları çekleri nakde çevirmek için bankaya giden aile, çeklerin sahte olduğunu öğrenince şok oldu. Dolandırıldığını anlayan aile hemen savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mağdur olan aile şahısların bir an önce yakalanıp cezalandırılmasını istiyor.

        "BEN DE DİĞER ARKADAŞLARIM GİBİ DIŞARI ÇIKACAKTIM"

        Arkadaşları gibi koşup oynayacağı günleri umutla beklediğini belirten Ece Satkın, "Babam beni ameliyat ettirmek için hayvanlarını sattı. Hayvanları alanlar babamı kandırdı. Para alamadığımız için ameliyat olamadım. Ben de diğer arkadaşlarım gibi dışarı çıkıp gezecektim, ama ameliyat olamadığım için çıkamıyorum. Allah onlara da benim yaşadığım acıları yaşatsın. Onların çocukları da benim gibi olsun" dedi.

        AMELİYATI İÇİN 80 BİN TL GEREKİYOR

        Ece'nin annesi Remziye Satkın ise kızlarının sağlığına kavuşması için sattıkları hayvanlar karşılığında aldıkları sahte çeklerle yıkıldıklarını belirterek, "Eşim ve kayınım kızımın ameliyatı için hayvanlarını sattılar. Kızımın ameliyatı için 80 bin TL gerekiyordu. Hayvanlarımızı sattık ama para alamadık. Hayvanlarımızı sattığımız kişilerin verdiği çek ve senetler karşılıksız, sahte çıkınca ortada kaldık. Allah o insanlara bizim yaşadığımız acıyı yaşatsın da bizim neler çektiğimizi anlasınlar. Kızımın rahatsızlığı yüzünden nefes darlığı var. Nefesi sıkıştırıyor. Nefes alamıyor. Birkaç yere götürdük tedavi için. En son götürdüğümüz de ameliyat için 80 bin TL istediler. Biz de kızımızın sağlığına kavuşması için hayvanlarımız sattık. Ama dolandırıldık, mağduruz" diye konuştu.

        HASTANE KIZIMI BEKLİYOR, BİZ PARA...

        Baba Mustafa Satkın ise riskli bir operasyon olmasına rağmen her şeyi göze alarak kızlarının sağlığı için ameliyat ettirmeye karar verdiklerini ifade ederek, "Kızımın hastalığı söz konusu olduğu için ameliyat ile sağlığına kavuşması için 40 tane büyükbaş hayvanımızı satarak onu ameliyat ettirmek istedik. Kırklareli'nden hayvanlarımızı almak için geldiler. Konuştuk anlaştık hayvanlarımızı 135 bin TL karşılığında sattık. Bunun 49 bin lirasını peşin alırken diğer miktar karşılığında ise sahte çek vererek bizi dolandırdılar. Alacağımız para ile kızımızın ameliyatını yaptıracaktık. Parayı alamadığımız için şimdi bir şey yaptıramıyoruz. Kızımın hastalığı doğduğundan beri var. Birçok hastane dolaştık tedavi ettirebilmek için. Son bir umut ile gittiğimiz hastanede riskli bir ameliyat olmasına rağmen kızımızı ameliyat ettirmeye karar verdik. Ameliyatın pahalı bir ameliyat olmasından dolayı hayvanlarımızı satmaya karar verdik. Ama şimdi ortada kaldık. Yapacak hiç bir şeyimiz yok. Ameliyatı gerçekleştirecek hastane şimdi kızımızın raporlarını, filmlerini bekliyor. Ama başımıza bu hadise geldiği için elimiz kolumuz bağlandı. Biz kimseden yardım istemiyoruz. Sadece tek isteğimiz kanun bunların peşine düşsün. İnşallah cezalarını çekerler" dedi.

        Yeğeni için elinden gelen her şeyi yapacağını belirten Amca Eren Satkın, "Yeğenimin ameliyatını gerçekleştirmek için ahırımızdaki hayvanlarımızın çoğunu sattık. Elimde tedavi masraflarını karşılamak için birkaç tane hayvan kaldı. Ne olursa olsun yeğenimi ameliyat ettirmek için her şeyi satarım. Ama bize bunu yapanların cezalarını çekmeleri için kanun önünde alimden gelen her şeyi yapacağım" ifadelerini kullandı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ