Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 'Boğazına ayağımla bastırdım, hırlamaya ve titremeye başladı'

        Neşet KARADAĞ/HABERTÜRK

        Adana'da evinin banyosunda gecelikle ölü halde bulunan parfümeri mağazası müdürü Ayça Tekin'i (28) kendisi ile cinsel ilişkiye girmediği için öldürdüğü iddia edilen eski iş arkadaşı Abdullah Koyuncu (20) müebbet hapis istemiyle yargılanmaya başladı. Cinsel ilişki iddiasını rededen Koyuncu, "Bağırınca ayağımla boğazına bastırdım, hırlamaya ve titremeye başladı. 1 dakika titredi, başında bekledim, hareketsiz kaldı" dedi.

        Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Muhittin Yem Apartmanı'nın 5. katındaki evinde tek başına yaşayan Ayça Tekin 21 Nisan'da evinin banyosunda gecelikle ölü bulundu. Vücudunda morluk, sol kaşında ve kafasının arka kısmı ile ağzında yaralar görülmesi, boğazında da boğulmaya bağlı bulgulara rastlanınca genç kadının öldürüldüğü ortaya çıktı.

        KATİLİ "KARDEŞİM" DEDİĞİ ARKADAŞI ÇIKTI

        Güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi sonucu Ayça'nın evine olay saatinden önce kardeşi gibi sevdiği eski iş arkadaşı Abdullah Koyuncu'un geldiği belirlendi. Gözaltına alınan Koyuncu, cinayeti itiraf etti. Tutuklanan Koyuncu, Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde müebbet hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı. Cinsel ilişki suçlamasını kabul etmeyen Koyuncu, Ayça'yı abla gibi sevdiğini ve devamlı akıl danıştığını söyledi.

        İşten çıkartıldığı için moralinin bozuk olduğunu, konuşmak için Ayça'nın evine gittiğini, makyaj yapan genç kızın, Norveç'ten arkadaşının geleceğini söyleyerek "Hadi gidelim" diye kendisini kolundan tuttuğunu anlatan Koyuncu, "Beni dinlemeyecek misin?' dedim. Kolumdan tutup çekince moralim bozuk olduğu için ben de kendini sert bir şekilde çektim. Yere düştü, kaşının üstü açıldı, kanadı" dedi. Bunun üzerine bağırmaya başlayan genç kızın yüzüne tekme attığını, bu kez daha fazla bağırmaya başladığını belirten Koyuncu, cinayeti şöyle anlattı:

        "Sesi yüksek çıkan biriydi. Korktum, elim ayağıma dolandı. Boğazına 5 saniye kadar ayağımla bastım. Sesi boğazından hırlamaya başlayınca bıraktım. O sırada titremeye başladı. Parmak ucuna kadar titriyordu. 1 dakika titredi. Korktum, başında bekledim. Hareketsiz kaldı. Elim titrediği için nabzını fark edemedim. Göğsüne kulağımı dayadım. Benim kalbim beynimde attığı için onu da hissedemedim. 10-15 dakika uyanması için başında bekledim. Korktuğum için sağlık kuruluşuna ve polise haber vermedim. Tutarak yatak odasındaki banyoya sürükledim. Amacım elini yüzünü yıkamaktı. 'Acaba kendine gelir mi?' dedim. Elini yüzünü yıkamadım, orada bıraktım. Öldüğünü bir gün sonra arkadaşım telefonda söyledi. Arkadaşım Aykut'a ölüm haberleri çıkınca benim öldürdüğümü söylemiştim."

        "KATİL SOĞUKKANLI"

        Sanığı kuzeni Aykut Yiğit (23) ile birlikte olay yerinden uzaklaştırdığı iddia edilen tutuksuz sanık Samet Hoşca (21) cinayetten haberi olmadığını söyledi. Ölenin annesi Meltem Sonuç Yıldırım ve babası Bülent Tekin sanıktan şikayetçi oldu. Acılı anne Meltem, "Bu kadar basit bir sebeple kızımın yaşam hakkını elinden alan sanık ve ona yardım edenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Acılı baba Tekin ise katil zanlısının soğukkanlı biri olduğunu belirterek, "Katil burada olayı son derece basit ve soğukkanlı olarak anlatmaktadır. Ben kendisine bunu kendi kız kardeşine veya çocuğunun başına gelirse ne yapar diye sormak istiyorum" dedi. Duruşma, gelmeyen tutuksuz sanık Aykut Yiğit'in dinlenmesi ve eksiklerin tamamlanması için ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ