Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Türkiye Diyanet Vakfınca "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında, Türkiye ve yurtdışında 1 milyon kişiye Kur'an-ı Kerim hediye edilecek

        Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığınca "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında, Türkiye ve yurtdışında 1 milyon kişiye Kur'an-ı Kerim ulaştırılacak.

        TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı ile faaliyet alanlarını Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Türk cumhuriyetlerinden Uzak Doğu, Latin Amerika ve Afrika ülkelerine kadar genişlettiklerini belirtti.

        Bu ülkelerdeki bazı bölgelerde Kur'an-ı Kerim sayısının az olduğunu anlatan Palakoğlu, "buralarda hafızlık yapanların, ayetleri kum ve tahta parçalarına yazarak ezberlemelerinin kendilerini üzdüğünü" söyledi.

        Son zamanlarda yurtiçi ve yurtdışından yoğun Kur'an talebiyle karşılaştıklarını ifade eden Palakoğlu, "Yurtdışında ihtiyaç duyulan coğrafyalarda, yurtiçinde de okul, yurt, hastane, cezaevi, Kur'an kursları, yoksullar ve hafızlık öğrencilerine ulaştırılmak üzere Kur'an-ı Kerim ve meallerinin dağıtımına yönelik kampanya düzenlenmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

        Palakoğlu, bu amaçla Diyanet İşleri Başkanlığının işbirliğiyle, Kur'an-ı Kerim'in çağlar üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak, onu okuma, anlama ve yorumlama konusundaki çabaları desteklemek amacıyla "Hediyem Kur'an Olsun" projesini başlattıklarını dile getirdi.

        Palakoğlu, kampanya çerçevesinde gelecek bağışlara göre, ilk etapta yurtiçi ve yurtdışında 1 milyon Kur'an-ı Kerim'i ihtiyaç duyulan yerlere ulaştırmayı hedeflediklerini vurguladı.

        Kur'an-ı Kerim'in, İngilizce, Rusça, İspanyolca, Fransızca meali bulunacağını ifade eden Palakoğlu, "İlerleyen aşamalarda gelen talepler doğrultusunda, farklı dillerde mealler de hazırlayabileceğiz. Türkiye'de Aliyyül Kari kıraati, yurtdışı nüshalarda ise resmi Osmani kıraati üzere basılmış nüsha dağıtılacak" bilgisini verdi.

        Palakoğlu, Kur'an'ı Kerimlerin, TDV üzerinden açılacak banka hesapları ve SMS ile yapılacak yardımlarla temin edileceğini söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ