Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 1 milyon adayın ter döktüğü KPSS’de ilk gün tamamlandı

        GAZETE HABERTÜRK-EĞİTİM

        Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) ilk gün turları tamamlandı. Yaklaşık 1 milyon aday, öğleden önce genel yetenek ve genel kültür testinden 120 soru, öğleden sonra ise eğitim bilimlerinden 80 soru yanıtladı. Sınavlar herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlandı. KPSS’de genel kültür ve genel yetenek testleri dün sabah oturumlarıyla başladı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa’da saat 09.30’da başladı. Sınavın, sabah oturumunda genel yetenek ve genel kültür testlerinden 60’ar sorunun cevaplandırılması için 120 dakika verildi. KPSS’nin öğleden sonra yapılan eğitim bilimleri testi ise saat 14.00’te başladı. Adaylara 80 soru için 100 dakika süre verildi.

        KALEM VE SİLGİ DAĞITILDI

        Kimlik ve güvenlik kontrolleriyle salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adaylar sınavın başlama saatinden önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulundu. Adaylar, sınav salonuna giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alındı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemlerinin ardından salon başkanı sınavda uyulacak kuralları okudu; ilgili oturumda cevaplanacak test için kullanılacak sınav evrakıyla içinde kalem, silgi bulunan kutular dağıtıldı.

        BUGÜN DEVAM EDECEK

        Bugün gerçekleşecek sabah ve öğleden sonraki oturumların süresi ise 160’ar dakika olacak. Saat 09.30’da başlayacak sabah oturumunda adaylara; hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30’ar soru sorulacak. Öğleden sonraki oturumda ise adaylar; çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30’ar soru yanıtlayacak. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, sınavın cumartesi öğleden sonraki oturumuna ve alanlarına bağlı olarak 12 Temmuz’da yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’ne (ÖABT) de katılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ