Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Küçük Enes'in cesedi bulundu

        Baba Metin Tosun’un jandarmaya haber vermesi üzerine Enes’i arama çalışmalarına başlandı. Ankara’dan özel ekip ve kadavra köpekleri getirildi. Arama köpekleri, dün sabah Tosun Ailesi’nin bitişiğindeki evin bahçesindeki bostanı kazmaya başladı.

        Enes’in amcasına ait olduğu belirlenen evin bahçesinde yapılan kazıda, Enes’in elleri arkadan bağlı halde şeker çuvalına konulup gömülmüş cesedi bulundu. Küçük çocuğun cansız bedenini gören aile fertleri sinir krizi geçirdi. Enes’in cenazesi, otopsi için Erzurum’daki Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

        YENGESİ GÖZALTINDA

        Soruşturmayı sürdüren jandarma, Enes’in katil zanlısı olarak, amcasının eşi G. Tosun’u (25) gözaltına aldı. G. Tosun’un, daha önce küçük Enes’in bulunması için aramalara katıldığı, ancak dün Ankara’dan 2 arama köpeğiyle gelen özel ekibinin kendi bahçesinde arama yapması üzerine köyden kaçmaya çalışırken yakalandığı öğrenildi.

        Enes'in baba ve annesi

        Zanlının komşulardan kendisini saklamaları için yardım istediği, reddedilmesi üzerine köyden yaya kaçtığı ve cep telefonunu bir tarlaya attığı belirtildi. Küçük çocuğun yengesinin ilk ifadesinde, “İteledim düştü, kafasını duvara çarptı. Başka bir şey yapmadım” dediği ifade edildi.

        Ancak gazetecilere açıklama yapan köy muhtarı Tuncer Yaman, “Cesedi bulduğumuzda, elleri kolları bağlanmıştı ve boynunda yazma vardı. Büyük ihtimalle yazma ile boğulmuş. Daha önce jandarmalarla o evi de aramış ama bir şey bulamamıştık. Özel eğitimli köpekler buldu. Onun neden Enes’i öldürdüğünü bilmiyoruz. Gariban, akıllı, 3 çocuk annesiydi, şaşırdık” dedi.

        Küçük Enes’in cesedi, amcasının bahçesinde bulundu. Köyde güvenlik önlemi için çatılara bile Özel Harekât polisleri yerleştirildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ