Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İzmir'de 12 kilogram C4 patlayıcı bulundu

        İzmir'de PKK/KCK terör örgütü adına eylem hazırlığındayken Gaziemir ilçesi Akçay Caddesi üzerinde durdurulan minibüste yakalanan Özgür kod adlı G.S. (30), aynı minibüste yakalanan A.S, kentteki bir dizi operasyonda teröriste yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan biri 18 yaşından küçük 8 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Gaziemir ilçesi Akçay Caddesi üzerinde durdurulan minibüste yanındaki A.S. ile birlikte Özgür kod adlı terörist G.S yakalanmış, üst ve çantasında yapılan aramada 5 adet 1,5 litrelik pet şişeler içerisine basılı vaziyette 12 kilogram C4 plastik patlayıcı, 1 adet tabanca ve bu tabancaya ait 6 fişek, 1 adet cep telefonlu bomba düzeneği, terör örgütü yönetimi tarafından masraflar için kendisine verilen 1700 dolar, 240 lira ile çok sayıda örgütsel dökümanın ele geçirilmişti.

        Olaydan sonra açıklama yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak, PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında "Özgür" kod adlı G.S'nin yakalanmadan 5 gün önce eylem yapmak için İzmir'e geldiğini, şüphelinin 3 gün boyunca askeri ve emniyet hizmet tesislerine yönelik eylem için keşif faaliyeti yürüttüğünün tespit edildiğini açıklamıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ