Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehmet Ali Şahin 7 Haziran seçimlerini değerlendirdi

        AK Parti Kepez İlçe Teşkilatı tarafından Kent Ormanı'nda düzenlenen iftar programına, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan YardımcısıMehmetAliŞahin, AK Parti Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Rıza Sümer ve vatandaşlar katıldı.

        Bakan Çavuşoğlu, iftar sofrasını paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, " Başkan Hakan Tütüncü'nün 66 mahalledeki iftar programı devam ediyor. En kısa zamanda başka etkinlikte tekrar birlikte olmayı diliyorum" dedi.

        AK Parti Genel Başkan YardımcısıMehmetAliŞahin, siyasi hayatında Antalya'nın önemli bir yeri olduğunu söyledi.

        2007 yılında aday olduğu Antalya'dan parlementoya gittiğini hatırlatarak, " Hayatımın anlamlı sayfalarından ikincisi de Antalya milletvekilliğimdir. Sayılı günler çabuk geçiyor. İftarı düzenleyen Kepez İlçe Teşkilatı ve Başkanına tebriklerimi sunuyorum. Ramazan biterken 66 iftarı yakalayacağız. Kepezde tüm mahallerde yaşayan kardeşlerimize iftar vermiş olacağız. En anlamlı iftarlardan birisi bu katıldığım. Kardeşlerimiz ailecek katılmışlar. Daha önceki iftarlarda genelde davetliler gelirdi, ailecek katılımla karşılaşmadım. Bu birliktelikten bahtiyarlık duydum" diye konuştu.

        Ramazan ayında akıl sahipleri için alınacak çok derslerin olduğunu aktaranŞahin, " Bu ay bize disiplin veriyor, her şeyi zamanında, yerli yerinde yapma dersi veriyor. Müslüman insana her zaman, her şeyi yerli yerinde zamanında yapılacak bir ders veriyor bize. Sosyal yardımlaşma dayanışma kapıları açıyor. Toplumsal barış ve huzur dersi veriliyor. Her mahallede 66 iftar programı düzenlendi. Yardım yarışı içine giriliyor. Aynı zamanda adalet tahsis ediliyor. Bu ay içinde Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na Ramazan ayından sonra sorun. Ramazan ayı içinde kaç tane mala karşı ve şahsa karşı suçlarla ilgili kaç dosya geldi. Birde Ramazandan önceki sayıları alın. Mukayesede işlenen suçlarda en az yüzde 50- 60 düşme göreceksiniz. Karabük'te yapıldı yüzde 55 -60 düşme oranı var. Ramazan ayı gelince insan disiplin içine giriyor. Toplumda barış ve huzur daha çok artıyor" diye konuştu.

        "İSLAM COĞRAFYASINDA HUZUR YOK"

        Bir toplumun yönetimine talip olan insanların buradan çıkaracak dersleri olduğunu kaydedenŞahin, " Bir toplumu oluşturan bireyler dinin gereklerini yerine getirmeye çalışırlarsa ellerinden geldiği kadar o toplumda huzur ve barış olur. Fertlerin, çocukların dini ve manevi ilimlerle yetişmesini sağlamalıyız. O nedenle AK Parti iktidarı olarak seçmelide olsa dini dersleri koyduk. Ülkemizde çok şükür Ramazan ayı huzur içinde geçiyor. Bundan memnunuz. Ama üzüntümüz de var. En huzurlu coğrafya İslam coğrafyası olması lazım değil mi? İslam coğrafyasında şuan kan akıyor. Müslümanlar birbirlerini boğazlıyor. 3 aylarda savaşmak yoktu, günahtı. İslam adına hareket ettiğini söyleyen gruplar ve onların mensupları neye dayanarak siz bu katliamları yapıyorsunuz. Farklı mezhepten diye hangi camiye canlı bomba koyuyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi? Müslüman'ım diyor ama gereklerini yerine getirmiyor. Ama tam tersini yapıyorlar. Etnik yapıya dayalı cinayetler işleniyor. O halde dinimizin gerekleri yerine getirilse bu cinayetler işlenmez" şeklinde konuştu.

        " İSLAM DÜNYASINDA BAŞ YOK"

        Maalesef Müslümanların başları yok' diyenŞahin, " Bakın Batı dünyasına. Avrupa Birliği diye birliklerini kurmuş. Dini otoriteleri var Vatikan. İslam dünyasının böylesine bir birliği yok başları yok. Osmanlı döneminde, bizim coğrafyamızda bu tür cinayetler işlenmezdi. Ramazan ayında Orta Doğu, Balkan, Kafkas, Afrika'da da barış vardı. İstanbul'da dini ve idari otorite de vardı. Şimdi bu otorite olmadığı için başıboş, kimin ne yaptığı belli değil. Herkes kendi kendine hükümran olmuş ve kötü tabloyu malasef yaşıyoruz. Bu örgütler kimin için bu savaşı veriyorlar. Müslümanlara hizmet etmek ve yardımcı olmak için mi? Müslümanlara en büyük kötülüğü yapıyorsunuz. İslam dinini sevimsiz göstermek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. İslam dini tehlikelidir. Müslümanlar tehlikeli insanlardır der bunların eylemlerine bakanlar. İslam'a da Müslümanlara da zarar veriyorsunuz. İslam coğrafyasına gelmek için müdahale etmek isteyen bir takım yabancı güçlerin bahanesidir. Onların varlığı İslam coğrafyasına müdahale etmek isteyen yabancı güçlere mecburiyet kazandırıyor. Onunla mücadele edeceğim diye geliyor.Irak'ta Suriye'de ABD, güya IŞID'le mücadele edeceğim diye oraya geldi. Bahane. Bu örgütlerin içinde çağdaş lavrauncelerin olmadığını kim iddia edebilir. Müslümanlara şuur versin. Müslüman'ım diyenlerin kendine gelmesi lazım" dedi.

        "KOALİSYONDA SAMİMİYETLE HAREKET EDECEĞİZ"

        Ramazan ayının kişiye bir çok şeyler hatırlattığını ifade edenŞahin, " Birde 7 Haziran seçimleri de bize bir şeyler hatırlatıyor, uyarıda bulunuyor. Biz 13 yıldır Türkiye'de halkın oyun ile tek başına iktidara geldik. Ama 7 Haziran seçimlerinde halkımız bizi birinci parti yaptı ama yanınıza ortak alacaksınız dedi. Bu irade başımız üstünedir. Tabi ki bun uygun davranacağız. Önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı, Genel Başkanımız Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nu hükümeti kurmakla görevlendirecek.Hükümet kurulur,kurulmaz. Tabi ki koalisyon müzakereleri sürecinde ortaya çıkacak. Seçim sonuçlarına göre milletin bu iradesi istikametinde AK Parti olarak samimiyetle hareket edeceğiz.Milletin iradesine saygı gösterdik bundan sonrada devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

        "VAATLERİ HATIRLAYIN DENİ MİLLET"

        '7 Haziran seçimlerinin milletimiz tarafından bize bazı uyarıları var' diyenŞahin, " Bazı ihtarları var. Seçmen bize sandıkta dedi ki, yola bize ne vaat etmişseniz onları bir hatırlayın. Onları yeniden gözden geçirin dedi. Yola çıkarken ne dedik, biz ismimizle duruşumuzla 4 hususu ön plana çıkaracağız dedik. Demokrasi, adalet, kalkınma, yüksek ahlaki değerler yani dürüstlük. Biz yola çıkarken milletimize 4 husussu vaat ettik. Milletimiz bize inandı. Vesayet rejiminden gerçekten yöneten döneme geçtik. Özgürlük alanında öneli gelişmeler oldu. Eğitim alanında özgürlük genişledi. 21 tane başörtülü hanım milletvekili kardeşimiz parlamentoda görev yapıyor. Önemli adımla attık. Bizden önceki iktidarlarla bizi kıyaslayın müthiş bir fark göreceksiniz" dedi.

        "BİZE OY VERMEYEN 10 BİN KİŞİYLE ANKET YAPTIK"

        Şahinkonuşmasına şöyle devam etti: " Seçmen diyor ki, sizin isminiz Ak Partidir, imanın ak sarığı gibi bembeyazdır. En ufak bir lekeyi gösteriri. Bu bakımdan işinizde hata yapanlar var ise bu hata yapanları bünyenizden derhal bünyenizden uzaklaştıracaksınız, uzaklaştırmalısınız. 7 Haziran seçimlerinde millet bunları hatırlattı. Biz bir önceki 2011 seçimlerinde oy verenlerin, son seçimde niçin bize oy vermediklerini araştırdık. Onların bu konudaki düşüncelerini 10 bine yakın denekle aldık. Bundan tabi ki sonuçlar çıkaracağız. Milletimizin bizden beklentisi neyse daha başlangıçtan beri onları yeniden gözden geçirerek bize daha önce oy verdiği halde , son seçimde oy vermeyenlerin gönüllerini yeniden kazanacağız. Hatta hiç oy vermeyenlerinde gönüllerini kazanmak için daha ciddi çalışma ortaya koyacağız. AK Parti Türkiye'nin teminatıdır Biz, Bize her yer Türkiye diyerek, biz birlikte Türkiye'yiz diyerek hizmet ediyoruz. Diğer siyasi partiler biri bir etnik kökene dayalı siyaset yapıyor, diğeri başak bir etnik kökene dayalı siyaset yapıyor. Biz AK Parti olarak 78 milyonu bir ve kardeş olarak görüyoruz. O nedenle AK Parti dünde, bugünde, yarında bu ülkenin birliğin beraberliğinin teminatı olacaktır."

        "OTOMOTİV BENZETMESİ"

        'Bize seçmen 7Haziran seçimlerin de dedi ki diyen'Şahin, " Sizin arabada çekişten düşme var. Buji, platin ayarını bir yaptırın. Belki vantilatör kayışı gevşemiş olabilir. Karbiratörü de bir temizlet. Araba zaman zaman sağa sola çekiyor rot balan ayarı da yaptırın deki seçmen 7 Haziran'da. Sizin eksozdan bir takım çatlak sesler geliyor. Biz sizden daha önce hiç çatlak ses duymazdık herhalde, sizin eksozda bir çatlak var. Bir eksozu da tamir ettirin dedi. Biz bu mesajları aldık. Allah'ın izniyle ne zaman yapılır bilmiyorum. Bundan sonraki seçimde AK Parti inşallah sizlerin desteği ile tek başına iktidara geleceğiz. Umutsuzluğa yer yok. Biz milletin bizden ne beklediğini biliyoruz. Tabibki koşturmada Türkiye'nin sorunlarını çözerken farkında olmadan ufak tefek hatalarımız olmuş olabilir. Millet 7 Haziran'da bize bir ihtarda bulundu. Biz bu uyarıların hangi sebeple bize verildiğini anladık, tespit ettik. Kısa sürede oy vermeyenlerin gönlünü alacağız" dedi.

        " ORTAĞIMIZA AÇIK VE ŞAFFAF OLACAĞIZ"

        Ya CHP ya MHP ile koalisyon kurma arayışı içinde olacaklarını belirtenŞahin, " Anlaşabilir miyiz. Samimi olarak koalisyon kurulmasını arzu ediyoruz. Bizimle koalisyon kuracak siyasi parti bizden yararlanır. 13 yıldır ülkeyi idare ediyoruz. Önemli projeleri hayata geçirdik. Türkiye'nin geleceğinin projelerini hazırladık. Hükümet etmede son derece tecrübeli bir siyasi iktidarız. Koalisyon ortağı partinin kendi plan ve projeleri de olacak. Tabi ki ondan da yararlanacağız. Kıskançlık içinde olmayacağız. Açık ve şeffaf olacağız. Ülkenin birinde başarılı çiftçi yarışması yapılırmış. Her yıl aynı çiftçi birinci olurmuş. Sormuşlar neden her yıl sen birincisin. Oda ben her yıl tohumlarımı komşuma da veriyorum. Çünkü komşumun da buğdayı döllenme anında kaliteli olsun, benimki daha kaliteli olsun. Biz rakiplerimizin bizimle koalisyon kurmalarına bir kıskançlık içinde olmayacağız. Çok açık ve şeffaf, plan ve proje nedir, bunları koalisyon ortağımızla paylaşırız.Kurulur mu, kurulmaz mı zaman gösterecek. Biz kurulması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Diyelim ki kurulamadı. Yeniden size geleceğiz. 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan manzara her şeyi ortaya koydu. Biz siyasi istikrarı savunduk. Ama millet koalisyon dedi. Bir de bunu deneyelim dediler. İşte deniyoruz. Hayırlı mı olur, önümüzdeki dönem gösterecek. Zamanı gelince sandıkta millet gereğini yapacaktır" ifadelerine yer verdi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ