Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika ‘Bu akıl sahipleri ruh hastası’

        GAZETE HABERTÜRK- ANKARA

        TBMM Başkanı’nın AK Parti’den seçilmesinin yolunu açtıkları şeklindeki eleştirilere yanıt vermeye dün yeni bir yazılı açıklama ile devam eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, partilerine yönelik linç kampanyası başlatıldığını yineledi. Adan, “Yeni Meclis Başkanı’nın MHP sayesinde seçildiğini ileri sürenlerin, bu yönde çok yönlü bir algı ve siyaset mühendisliği yürütenlerin aklından şüphe ederiz. Bize göre bu akıl sahipleri ruh hastasıdır” ifadesini kullandı.

        MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ilkeli, tutarlı ve dik duruşu sayesinde MHP’ye yönelik planlanan komploların boşa çıkarıldığını belirten Adan, “Biz bu süreçte hiçbir biçimde ince hesapların içine olmadık. Kimsenin ince hesaplarına da hizmet etmedik. Genel seçimlerde olduğu gibi bu süreçten de alnımızın akıyla çıktık” dedi.

        ‘YOK ÖYLE YAĞMA’

        Adan şöyle konuştu: “Hem kendi çatı adayını harcamak için kumpas kuracaksın hem Cumhurbaşkanı’ndan icazet alacaksın hem de bölücülerle iş tutup gizli ittifak yapacaksın. Bu arada kendi eski genel başkanını harcatıp timsah gözyaşı dökeceksin. Yok öyle yağma. CHP her şeyden önce hangi gerekçeyle Sayın İhsanoğlu’nu desteklemediğinin, kendi adaylarını neden Cumhurbaşkanı’na gönderdiğinin, bölücülerin birkaç oyu için onlarla hangi pazarlığı yaptığının ve kendi adaylarının Cumhurbaşkanı ile kapalı kapılar ardında ne konuştuğunun hesabını açıkça vermelidir.”

        ‘Koltuk değneği edebiyatı’

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da MHP’nin “Vurun abalıya” misali haksız eleştirilerle karşı karşıya olduğunu savundu, “Bu arada kullanılan dil ve üslup da aklı başında, temiz ve seviyeli bir siyasi literatür ikliminden sapmış, lağım edebiyatına evrilmiştir” dedi. Yalçın, CHP’deki inkılap yobazlarının bugünkü temsilcilerinden birinin “CHP’nin sosyalist genel başkan yardımcısı Haluk Koç” olduğunu öne sürdü. Yalçın, “Son günlerde yobazlık kokan ve en çok da Haluk Koç’un söz etmekten hoşlandığı bir koltuk değneği edebiyatı yeniden alıp yürümüştür. MHP, AKP’nin koltuk değneği olmakla suçlanmıştır. Oysa Türkiye’de asıl koltuk değneği CHP zihniyeti ve malum sol basındır. PKK’nın iki koltuk değneği vardır. Biri CHP’nin temsil ettiği sol zihniyet, diğeri de AKP’nin temsil ettiği gayrimilli zihniyettir” ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ