Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sümeyye Erdoğan: Kadın sorunlarına çözüm arıyoruz

        Enis YILDIRIM / TRABZON

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Genel Başkan Yardımcısı olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) 11'inci şubesini Trabzon'daki açılışına katıldı. Açılışı KADEM Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz ile birlikte yapan KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

        "TRABZON KADEM'E AYRI BİR RENK KATACAKTIR"

        "Türkiye'nin dört bir yerine yayılarak, kadınlarımızın sorunlarına çare arıyoruz. Kadınlarımızın uğradığı hak ihlallerine karşın mücadele etmek, kadınların demokrasiye etkin katılımını sağlamak için çalışırken dışarıdan ithal ve baskın kavramlarla değil, kendi medeniyet dünyamızdan aldığımız güçle hareket ediyoruz. Bu yolda kadim bir medeniyete, kozmopolit bir kültüre ev sahipliği yapan Trabzon KADEM'e ayrı bir renk katacaktır. Öz güveni ve cesaretiyle meşhur Karadeniz halkı, hemşehrilerim bu hareketi bağrına bastığı zaman çok daha güçlü olacağız" dedi.

        ŞİDDETLE MÜCADELE

        KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz ise, KADEM'in geleceğin annelerinin, kadınlarının, önünü açacak bir sivil toplum örgütü olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Türkiye'de KADEM'in mücadele edeceği bir alanda kadına yönelik şiddetle mücadele etmektir. Ben inanıyorum ki burada olan hiçbiriniz ne eşine ne bacısına ne annesine ne kardeşine ne de mahalledeki arkadaşına el kaldırmayacaktır" dedi.

        Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir'in dua okumasının ardından kurdele kesilerek, KADEM'in şubesi açıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ