Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Sen önce karını dövmeyi bırak!"

        Sinop'un Boyabat ilçesinde Adalet Sarayı'nın açılışına katılan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, kendisinden iş isteyen kişiye, "Sen önce karını dövmeyi bırak!" diyerek tepki gösterdi.

        Özay Çelikçi (39) isimli kişi, Bakan Şahin protokolde otururken, "Sayın Bakanım açım, iş istiyorum." diye bağırdı. Bu sırada polisler bağıran kişiyi tutarak polis aracına bindirmeye çalıştı. Uzun süre polislere diren kişinin Bakan'la görüşmesine izin verilmedi.

        Daha sonra kürsüye gelen Bakan Şahin, "Gencin, burada gelip bana söylemesi gereken bir sözü bağırarak söylemesi Boyabatlıların geleneksel misafirperverliğine yakışmadı. Benim fabrikam yok. Devletin daireleri de benim dairem değil. Önce sen evdeki hanımına el kaldırmamayı öğren! Yenge senden şikâyetçi. Bayanlara el kaldırılmaz!" diyerek tepkisini dile getirdi.

        Bakan Şahin, "O arkadaşımız yakın bir zamana kadar bizim misafirimizdi. Özay, daha cezaevinden yeni çıktı. 'İş istiyorum' dedi. Bakın 15 Aralık'ta 15 bin yeni memur alacağız. Eğer o şartları taşıyorsa başvursun. Adalet Bakanlığı olarak infaz koruma memurları, zabıt katipleri alıyoruz; ama sınavla alıyoruz. Şartlarını taşıyorsa başvurur; çünkü benim fabrikam yok. Devletin daireleri de benim dairem değil.

        Eleman alıyoruz; ama sınavla. O bakımdan benden iş isteyen o arkadaşım yanıma gelerek söylemesi gereken o sözü burada bağırarak söylemesi Boyabatlıların geleneksel misafirperverliğine yakışmadı. Çünkü ben bilirim ki Boyabatlılar son derece misafirperver insanlardır. Bir dertleri varsa gelir söylerler, biz de dertlerine merhem oluruz. Benim Özay arkadaşıma bir nasihatim var: Lütfen yenge hanımı dövmeyin! Hanım senden çok şikayetçi Özay. Hanımlara el uzatılmaz! Yenge hanım senden çok şikayetçi. Delikanlı adamsın. Eline taş versek sıkacak kadar güçlüsün. Hem misafirperver ol hem de el kaldırılmaması gereken bir hanıma, özellikle eşine el kaldırma!" dedi.

        Sinop'un Boyabat ilçesinde yaptırılan ve 3 milyon 171 bin YTL' ye mal olan 4 katlı Adliye Sarayı'nın hizmete açılması törenine Sinop Valisi Zeki Şanal, Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Sinop Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akış, AK Parti Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, Boyabat Kaymakamı Ali Partal, Boyabat Başsavcısı Hayati Keskin, Sinop Başsavcısı Sadettin Arslan, Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş ile AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu katıldı.

        ÖCALAN'IN YAZDIĞI İLERİ SÜRÜLEN KİTAP

        Şahin, gazetecilerin sorusu üzerine, ''Abdullah Öcalan'ın kendisinin yazdığı ve dışarıda yayınlanmış olan bir kitabı söz konusu değildir'' dedi.

        İmralı'da tutuklu bulunan terörist başının hakkında açılmış davalar olduğunu ve bu davalarla ilgili gönderdiği savunmalar bulunduğunu belirten Şahin, ''Avukatlar tarafından bu savunmalarının alınıp kitaplaştırıldığı şeklinde duyumlar alıyoruz. Yoksa orada yazılıp cezaevi görevlileri aracılığıyla dışarı çıkarılmış bir kitap söz konusu değildir'' diye konuştu.

        Şahin, bir gazetecinin, ''Terör örgütü PKK'nın kötü muamele iddiasıyla çeşitli illerde yaptıkları eylemleri nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusu üzerine şöyle konuştu:

        ''Maalesef terör örgütü mensupları, aslı olmayan gerekçelerle Türkiye'de kaos ortamı meydana getirmek, Türkiye'nin idare edilemez bir ülke olduğunu intibasını vermek için eylemler yapıyorlar. Ama Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür. Tüm kurumları ve güvenlik güçleriyle terör örgütü bu amaçlarına ulaşmalarına önleyecek kadar kudretlidir. O bakımdan gelecekle ilgili endişeye mahal olmadığı kanaatindeyim.''

        CHP'NİN 'ÇARŞAF AÇILIMI'

        Şahin, gazetecilerin, ''CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çarşaflı parti üyelerine rozet takmasıyla'' ilgili sorularına da, ''Ana muhalefet partisinin ve onun sayın genel başkanının toplumun gerçeklerini görmesini ve bu gerçekler üzerine yeni politikalar geliştirmesini isabetli buldum'' yanıtını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ