Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile ne görüştü?

        MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu,CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile Meclis Başkanlığı seçiminin ikinci turundan sonra yaptığı görüşmeyi Habertürk'e anlattı.

        Halaçoğlu, "Görüşme 2. tur oylamadan sonra gerçekleşti. Grubun serbest bırakılması gibi bir konu asla konuşulmadı.Ne Baykal ne de İhsanoğlu'nun desteklenmesi konuşuldu" dedi.

        Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Deniz Baykal'ın görüşmesini ilişkin "Baykal, Cumhurbaşkanı ile hangi sıfatla ve neden görüştü?" ifadesini kullandı.

        MHP KOALİSYONA AÇIK MI?

        Koalisyon senaryoları sorulan Halaçoğlu şunları söyledi:AKP'ye en yakın olan parti hangisi HDP, neden Akil Adamlar başta olmak üzere köşe yazarları bir kere olsun "AKP ile HDP'nin koalisyonu iyi olur" demedi. İlla ki MHP veya AKP ile CHP'nin koalisyonu olur demediler. Hep bizim üzerimize geliyorlar. Biz de diyoruz ki bir koalisyon kurulacaksa ilkelerde birlikte olabilecekleri partilerle bir araya gelsinler. Uzun süreli koalisyonlar bu şekilde olur. Genel Başkanımız açıkladı, HDP ile birlikte olabilirler, CHP ile birlikte olabilirler, AKP,CHP ve HDP birlikte olabilir. Nitekim bugün görüşmelerde Divan'ın oluşmasında 3 parti birlikte ortak hareket ediyor. Biz de diyoruz ki bunlar olabilirken neden MHP. Diğer taraftan iyi niyetle veya değil, sayın Kılıçdaroğlu MHP'yle CHP'nin koalisyonunu önerirken HDP'nin dışarıdan desteğiyle öneride bulunuyor. Bizim PKK ile görüşme yapan HDP'yle bir araya gelmemiz mümkün değil. Bizim bunlarla birlikte olamayacağımızı da defalarca açıkladık. Başbakanlık teklif eden bir parti lideri Meclis Başkanlığı'nı teklif edemiyor mu?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ