Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu'ndan çözüm süreci ve koalisyon mesajı

        Başbakan Ahmet Davutoğlu Van'ın Tuşba ilçesinde katıldığı iftar programında konuştu.

        Davutoğlu, "Artık çatışmasızlıktan bahsetmek yeterli değildir. Gerçekten demokrasiye inananlar, gerçekten özgürlükten, barıştan, insan haklarından bahsedenler, artık silahsızlanmadan bahsetmek durumundadırlar. Bundan sonra çözüm süreci söz konusu olacaksa, milli birlik ve kardeşlik süreci söz konusu olacaksa, bilinsin ki 2013 Mayıs'ında verilen sözler yerine getirilmek durumundadır. Türkiye'nin her yerinde gayrimeşru şekilde taşınan her silah, Türkiye'nin barışına kardeşliğine yönelen bir saldırı aletidir" ifadelerini kullandı.

        Davutoğlu, hükümet kurma sürecine ilişkin ise "Erken seçimi zorlamaya kalkarlarsa milletin önüne gitmekte bir an dahi tereddüt etmeyeceğiz. Herkesle müzakerelere başlayacağız, hiçbir şekilde gecikme, erteleme söz konusu olmayacak" diye konuştu.

        Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

        Seçim sonrası herkesin muhasebe yapma vaktidir. Seçim sonuçlarına saygımız sonsuz. Seçim sonuçlarından hareketle herkes sağlıklı değerlendirme yapmak durumundadır.Kamu düzeni ve milli birlik ve kardeşlik projemiz hiç bir taviz vermeden sürdürelecektir. Seçim sonucu nasıl şekillenmiş olursa olsun, şundan bütün Vanlıların, bütün milltemizin kesin bir şekilde mutmain ve emin olmasını istiyoruz. Kamu düzeni söz konusu olduğunda hiç bir adımı atmaktan çekinmedik, çekinmeyeceğiz inşallah.

        Siirt'te şehit olan polisimize Allah'tan rahmet diliyorum.

        Artık çatışmasızlıktan bahsetmek yeterli değildir. Gerçekten demokrasiye inananlar, gerçekten özgürlükten, barıştan, insan haklarından bahsedenler, artık silahsızlanmadan bahsetmek durumundadırlar. Bundan sonra çözüm süreci söz konusu olacaksa, milli birlik ve kardeşlik süreci söz konusu olacaksa, bilinsin ki 2013 Mayıs'ında verilen sözler yerine getirilmek durumundadır. Türkiye'nin her yerinde gayrimeşru şekilde taşınan her silah, Türkiye'nin barışına kardeşliğine yönelen bir saldırı aletidir.

        Çatışmasızlık adı altında birileri şehirleri kuşatmaya kalkarsa, hiçbir baskıya, şiddete izin verilmeyecektir.

        Kim gayrı meşru şekilde eline silah alırsa, silahlanırsa kamu güvenliği çerçevesinde cevabını alır. Gayrımeşru taşınan her silah barışa yönelen saldırı aletidir.Silahları gömme vakti gelmiştir.

        KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ

        7 Haziran'dan sonra, her zaman vurguladığımız gibi Türkiye'nin bir saniye dahi hükümetsiz kalmaması, Türkiye'nin her köşesinde istikrarın, barışın, huzurun devamı için her türlü görüşmeye açığız. Herkesle gönül açıklığı, zihin açıklığı içinde müzakerelere başlayacağız. Hiçbir şekilde gecikme, erteleme söz konusu olmayacak. İnşallah önümüzdeki günlerde bu görüşmeler başladığında eğer muhalefet partileri açık yüreklilikle birlikte bir hükümet kurma çabası içine girerlerse ilk fırsatta hükümeti kuracağız.

        Türkiye Büyük Millet Meclisi Danışma Kurulu toplandı. Önümüzdeki birkaç gün içinde Başkanlık Divanı oluşacak ve Başkanlık Divanı oluşmasından sonra da Sayın Cumhurbaşkanı'mızın görevlendirmesiyle diğer siyasi parti liderleriyle görüşmeye başlayacağız.

        Erken seçimi zorlamaya kalkarlarsa milletin önüne gitmekte bir an dahi tereddüt etmeyeceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ