Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Suriyeli çocuklara tuvalet temizliği!
        1

        Öznur KARSLI / HT GAZETE

        Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin verdiği yaşam mücadelesi özellikle de çocukları zor durumda bırakıyor. Çoğu, çıplak ayaklarıyla yoldan geçen vatandaşlardan ya para istiyor ya da karınlarını doyuracak bir lokma ekmek.

        2

        İstanbul’da gün içinde yürek burkan görüntülerine çok sık şahit olduğumuz Suriyeli çocuklar havaların ısınmasıyla birlikte kendini park ve yeşil alanlara attı.

        3

        Parkları mesken tutan çocukların en şanssız ve korunmasızları olanları ise ülkelerindeki savaşta annesini, babasını kaybetmiş olanları. O çocuklardan bazıları, Kabataş İskelesi yakınındaki parkta barınmaya çalışan 2’si kız 2’si erkek 4 Suriyeli çocuk.

        4

        ANNELERİ ÖLDÜ

        Annelerinin Suriye’deki savaşta hayatını kaybettiğini söyleyen kardeşlerden 8 yaşındaki kız çocuğu, son birkaç gündür bu parkta yaşadıklarını söylüyor. 4 kardeşten sadece birinin ayağında eski bir terlik bulunuyor.

        5

        Biri 7 diğeri 8 yaşındaki iki kız kardeş, kardeşlerine bakmak için her gün tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için kullandıkları Bezmialem Camii Şadırvanı’ndaki Büyükşehir Belediyesi’ne ait tuvaleti temizlediklerini, lavaboları peçetelerle silip kuruladıklarını belirtiyor.

        6

        Kız çocukları üstelik bu isteğin tuvalet görevlisinden geldiğini söylüyor. Abla kardeş, tuvaletlerdeki maşrapaya su doldurup önce üzerine su taşan lavaboları yıkıyor, ardından lavaboların yüzeyini peçetelerle kuruluyor.