Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP Milletvekili Ferhat Encü'den askerler hakkında suç duyurusu

        Melih YİĞİT /ŞIRNAK

        Köylülere destek veren HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, askerler tarafından darp edildi iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

        Uludere Adliyesi önünde basın açıklaması düzenleyen Encü, "Bugüne kadar sadece adalet peşinde koşmuş, çocuklarının yasını tutan ve bu uğurda dik duruşlarından asla vazgeçmemiş olan Roboski halkı adeta ablukaya alınmış, soruşturmalar, idari para cezaları, ev baskınları, gözaltı, tutuklanmalar artık rutin hale getirilmiştir.

        Son olarak bölgede yaşanan yoğun askeri hareketlilik ve yayla yasakları sebebiyle asker ve roboski halkı bir kez daha karşı karşıya gelmiş en doğal hakları olan neredeyse 90'ları aratmayan bu anlamsız yasağı protesto eden ve direnen halka karşı seçim öncesinde başlayan askeri şiddet 29-30 haziran ve 6-7 Temmuzda yerini fiili saldırıya bırakmış ve bu saldırılarda yaşları küçük olanlarında bulunduğu 7 kişi darp edilmiş ve haksız, hukuka aykırı olarak gözaltına alınmıştır. Bu olaylardan sonra tırmanan gerginlik askerlerin yaylaları işgal etmesi üzerine yoğunlaşmış bunu protesto etmek için yürüyüş yapmak isteyen halka silahla karşılık verilmiş bu olaylarda Roboski ailerinden İsa Encü kasığından aldığı kurşunla yaralanmıştır" dedi.

        "Halkın toplandığı Şerit Yaylası'na doğru giderken herhangi bir eylemimiz olmamasına rağmen araçlarımızın içindeyken muhabirlerle birlikte yoğun bir gaz bombası ve saldırıya maruz kaldık" diyen Encü, güvenlik güçlerinin kendisine saldırdığını ve darp ettiğini iddia etti.

        Encü, "Benimle birlikte bu saldırıya maruz kalan gazeteciler ile sorumlular ve olayı gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız, tek temennimiz adaletin bu seferde bu topraklara arkasını dönmemesidir" dedi. Encü ve beraberindekiyer adliye önünde 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdikten sonra savcılığa giderek suç duyurusnda bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ