Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hükümet kurma süreciyle ilgili konuştu, koalisyon görüşmeleriyle ilgili soruları yanıtladı

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon görüşmelerine ilişkin "İlk tur görüşmelerden bir sonuç elde edilmez. Belki ikinci tur görüşmelerde daha sağlıklı sonuçlara varılabilir" dedi.

        Kılıçdaroğlu, Gençlerbirliği Sosyal Tesisleri'nde ilahiyatçı profesörlerle bir araya geldiği iftar programı sonrası, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na hükumeti kurma görevini verdiğinin hatırlatılarak, bir randevu talebinin gelip gelmediğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Şu ana kadar ulaşan resmi bir talep yok. Geldiği zaman kendisini ağırlayacağız" dedi.

        Davutoğlu'nun "Bayrama kadar ilk turu tamamlayabiliriz" dediğinin hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Önce Sayın Başbakan neler söyleyecek, hangi tekliflerle geliyor onu öğrenmemiz gerekiyor, bizim karşı bir düşünce ifade etmemiz için, onu bekleyeceğiz" ifadesini kullandı.

        CHP'nin 14 ilkesinin hatırlatılarak, "Bu 14 maddede herhangi bir pazarlık konusu olabilir mi?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Hayır. 14 ilkemiz bir anlamda evrensel ilkeler onlar. Hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının nesine itiraz edilecek? Yolsuzluklarla mücadele edeceğiz, buna itiraz edilir mi? Ama bunların gereğinin yapılması lazım. Eğer bu konuda bize güvence verirlerse elbette çok daha güzel bir sonuç çıkar ortaya" diye konuştu.

        İlk tur görüşmelerde bir sonuç çıkıp çıkmayacağının sorulması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, "Hayır. İlk tur görüşmelerden bir sonuç elde edilmez. Belki ikinci tur görüşmelerde daha sağlıklı sonuçlara varılabilir" değerlendirmesini yaptı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ