Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Sütlüce-Kasımpaşa arasında yapılacak tünelin yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor

        Sinan BİLGENOĞLU / GAZETE HABERTÜRK

        Sütlüce ile Kasımpaşa’yı birbirine bağlayacak olan karayolu tünelinin bu yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Günde yaklaşık 4 bin aracın kullandığı mevcut yol, tünelin tamamlanmasıyla beraber 40 bin araçlık kapasiteye ulaşacak. Tünelin, Taksim, Şişhane, Galata, Karaköy ve Unkapanı yönünden gelecek araçların 1. çevreyolu bağlantılarını sağlayacağını söyleyen Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), yolun Haliç Port projesine de önemli katkı sağlayacağını söyledi.

        Kazı ve beton işlerinin bitirildiği Sütlüce-Kasımpaşa tünelinin, aydınlatma, havalandırma ve elektromekanik işleri ile birlikte bu yıl tamamlanması hedefleniyor.

        Ana gövde uzunluğu 3.100 metre olan tünel, 3.817 metre bağlantı yolu ve iki adet 70 metrelik aç kapa tünel ile birlikte toplam 6.507 metre. Proje ile ilgili Habertürk’ün sorularını yanıtlayan Karayolları Genel Müdürlüğü, SütlüceKasımpaşa arasındaki mevcut yolun trafik yükünü taşımakta yetersiz kaldığını ve sürücülerin tercih etmediğini ifade ederken, “Mevcut yolun bu kesiminin devreye girmesi ile trafikte kesintisiz akış sağlanacaktır. Yolun kapasitesinin artırılması ile halihazırda 1. çevreyolu irtibatını sağlayan ÇağlayanKasımpaşa arasındaki Piyalepaşa Bulvarı’nın da trafiği rahatlayacaktır” açıklamasında bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ