Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 2'inci yıldönümünde mezarı başında anıldı

        Antakya Ekinci Mahallesi Mezarlığı'ndaki anmayaAliİsmailKorkmaz'ın annesi Emel, babası Şahap, ağabeyi GürkanKorkmazve yeğenleri, Defne Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Yaman, Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in annesi Hatice ve ağabeyi Adnan Cömert ile CHP'li eski Hatay milletvekili Hasan Akgöl katıldı. Oğlunun mezarına elini sürerek göz yaşı döken anne EmelKorkmaz, mezara çiçek de ekti.Aliİsmail'in kendi adını taşıyan yeğeniAliYusuf ise mezardaki çiçekle oynadı.

        'BAŞKA ANALAR AĞLAMASIN'

        Anma etkinliğinde kısa bir konuşma yapan GürkanKorkmaz, büyük bir acı yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi: "Bizim için artık hayat karanlık maalesef. Ama biz bir nebzede olsa güçlü durabiliyorsak, bu sizlerin sayesindedir. Maalesef bu analar ağlıyor ama dileğimiz başka annelerin ağlamaması. BizAliİsmail'in anısını, onun hayat felsefesiyle, barışla aydınlık bir dünya hayaliyle devam ettirmeye çalışıyoruz. Temennimiz başka anaların ağlamaması, başka evlerin yıkılmaması. ÇünküAliİsmailevimizin neşesiydi. Bundan sonra başka analar ağlamasın, başkaAliİsmailler, başka Abdocanlar, başka Ahmetler yitirilmesin. Biz başka anaların ağlamadığı bir dünya istiyoruz. İnanıyoruz ki o gün bir gün gelecek."

        "KATİL DAMGASIYLA YAŞAYACAKLAR"

        Anne EmelKorkmazise; "Geliyorum sadece taşına toprağına dokunabiliyorum. Yeğenleri okula başlayacak,AliYusuf'u çok merak ediyordu, göremedi, AmaAliYusuf her gün amcasının fotoğraflarını öpüyor. AmaAlibizimle de bizden sonra da yaşayacak bundan eminim. Sizler gibi iyi yürekli insanlar olduğu sürece bizim çocuklarımız yaşayacak. Ama o katiller, katil damgasıyla yaşayacak, sadece kendileri de değil çocukları da."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ