Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Reyhanlı davasında mahkeme, ‘MİT TIR’ları’ savcısının dosyasını istedi

        Cemal DOĞAN/ANKARA

        Hatay'ın Reyhanlı İlçesi’nde 11Mayıs 2013 tarihinde meydana gelen ve 5’i çocuk 53 kişinin hayatını kaybettiği 2 ayrı patlamaya ilişkin davaya Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. 33 kişinin yargılandığı ve güvenlik nedeniyle Ankara’ya nakledilen davanın dünkü duruşmasına sanıklar Nebil Kabasakal, İlhan Küçükdüvekin, Muhammet Gümüş ile taraf avukatları ve patlamada yaşamını yitirenlerin yakınları katıldı.

        Davanın tutuklu sanıkları Fikret Nazik, Mehmet Genç, Nasır Eskiocak, Ergin Ördek, Yusuf Büyükkasım, Doğan Özdemir, Mehmet Kılıç, Ahmet Mansuroğlu ve Süleyman Evet ise bulundukları Adana F Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemi ile duruşma salonuna bağlandı. Haklarında gıyabi tutuklama kararı bulunan sanıklar Aykan Hamurcu, Yusuf Nazik, Ercan Bayat, Temir Dükancı, Omar Alkhatıp, Mihraç Ulaç, Cengiz Sertel ve Mohammad Dip Korali’nin ise henüz yakalanamadıkları açıklandı.

        PATLAMANIN GÖRÜNTÜLERİ GELDİ

        Mahkeme heyeti, Reyhanlı Emniyet Müdürlüğü’nden istenen patlama görüntülerinin Hatay İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderildiğini belirtti. Sırasıyla söz alan avukatlar, kamuoyunda insanların kafasında olaya ilişkin soru işaretlerinin devam ettiğini belirterek, olayın bir an önce aydınlatılmasını istedi. Bir avukat ise davanın idddianamesini hazırlayan, eski Özel Yetkili Savcı Özcan Şişman’ın tanık olarak dinlenmesini talep etti. Tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddeden mahkeme, Reyhanlı davası iddianamesini hazırlayan ve halen MİT TIR’ları soruşturması nedeniyle cezaevinde bulunan Savcı Şişman hakkındaki dosyanın Adalet Bakanlığı’ndan istenmesine, patlama görüntülerinin bilirkişi incelemesine gönderilmesine ve Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Cilvegözü patlaması davasının bir örneğinin talep edilmesine karar verdi. Duruşma, 10 Ekim 2015 tarihine ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ