Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan koalisyon açıklaması: Ortada ön şart enflasyonu var

        Melikgazi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen Ak Parti Kayseri İl Başkanlığı Temmuz Ayı Danışma Meclisi Toplantısına, Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ak Parti Kayseri Milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Havva Talay Çalış, İl başkanı Cahit Özden, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ve partililer katıldı. Seçim sürecini değerlendiren Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şöyle konuştu:

        "Her birimiz elinden geleni yaptı. Yakıcı bir gayretle koşturduk. Sonuç başımızın tacı dedik. Buradan teşhislerimizi koyduk, tedavilere başladık ve bir mesaj aldık. O mesajı tüm arkadaşlarımızla tartışıyoruz. Bir kısım partiler gibi davranmayacağız. Vatandaşımız ne söylemişse, onu doğru şekilde anlamak ve yorumlamak gerekiyor. Herhangi bir partinin ideali yoktur, ülke adına doğruları koymakla alakalı iş vardır. Biz bunun farkındayız. Şimdi bütün bu konuşmaların kamuoyuna da geçen bu konuşmaların aslında kampanyaya bakan bir yüzü var. Bu samimiyete olan uzaklıkla alakalıdır."

        Seçimlerden çıkan sonuçla milletin vermek istediği mesajı doğru anlamak gerektiğini ve partilerin ön şart sunmasını eleştiren Bakan Yıldız, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Milletimiz bizden hükümet olmamızı istiyor. Biri yüzde 13-14 oy aldığını söylüyor. Ak Parti'nin kendisinden sonra gelen partiyle arasındaki fark 7 milyon. Biz temsil ettiğimizi yaklaşık 20 milyon milletimiz için buradayız. Ortada ön şart enflasyonu var. Bu sürece itina gösterilmesine borçlu olan yalnızca Ak Parti değildir. İlkelerimiz var. Bu kırmızı çizgi olarak görünmemelidir. Koalisyon kurmada MHP ve CHP ile görüşüyoruz. Yüzde 60 blok dendi. Nasıl yapılmayacağını tarif edin o zaman. Milli savunma bakanlığını HDP alsa, millet buna ne der. Milli Savunma bakanlığı ile o PKK'yı yan yana getirmeye HDP'liler bile güler. Sistem işliyor. Piyasada bunun rahatlığı var. Nasıl olsa Ak Parti vatandaşı bir kenara bırakmaz. Bütün vatandaşlara hizmet götürmek zorundayız. Suriye'deki kan gölüne buraya gelen misafirleri göndermeye çalışan zihniyet, çıktı Yunanistan'a yardım etsin dedi. Şuanda erken seçim olur gayesiyle, git-gelleri yönetmeye çalışan partiler boy göstermeye çalıştılar. Doğru yaptığımız kadar güçleniyoruz ve yanlış yaptığımız kadar zayıflıyoruz. Son bir ayda seçimin kazananı Ak Parti'dir. Almanya'daki koalisyon nasıl güzel işliyor. Almanya modelinin koalisyonları örnek gösterilmesini kabul etmiyorum. Yunanistan, İtalya gibi yönetimleri Türkiye'ye benzeyen ülkelerde koalisyonların güçlüğünü görüyoruz. Çevresinde ölüm, barut kokusu, gözyaşı var. Böyle ülkelerin güçlü hükümetleri olması gerekiyor."

        Bakan Taner Yıldız daha sonra, Mevlana'nın hocası Seyyid Burhanettin Tırmızi hazretlerinin türbesi önündeki iftar sofrasında orucunu açtı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ