Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Meclis'te oda kavgası

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        HDP’li Meclis İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder; partilerin grup başkanvekilliklerinin, yönetim kurulu toplantı salonlarının, sekreterlerin, danışmanların odalarının bulunduğu ana binanın 2’nci katında seçim sonuçlarına uygun olarak düzenleme yapılmasını istedi.

        Önder, 7 Haziran seçimlerinden vekil sayısını artırarak çıkan HDP’nin grup yönetimiyle ilgili yer sorunu olduğunu belirterek, “Daha önceki yerleşim 30 vekile göre yapılmıştı. Şimdi 80 vekille, artan personel ve yükümüzle eski yerimize sığamıyoruz. Koridor esaslı düzenlemeler yaptı- ğımızda, daha önce oradaki siyasi parti mukimi (MHP) arkadaşlarımız ikna olmuyor. Ya buna bir yol yordam belirleyelim, ya da siz bir görevlendirme yapsanız, biz bu meseleyi çözsek” dedi. TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Önder’in bu sözleri üzerine, yeni görevlendirmelerden sonra Halkla İlişkiler Binası’nda yer boşalacağını anımsattı; AK Parti, MHP ve HDP’den birer divan üyesinin sorunun çözümü için çalışmasını istedi.

        AK PARTİ İTİRAZI

        Önder bunun üzerine bir kez daha devreye girerek konunun yanlış anlaşıldığını, sorunun Halkla İlişkiler Binası’nda değil, ana binada olduğunu yineledi. Önder, “AK Parti diyelim 300 vekille, bir yüzde hesabı vardı, devasa bir yer ihtiyacı gösteriyordu. Şimdi bir miktar iskonto olduğu (vekil sayısı düştüğü) için aynı yerde oturmaya devam edemez. Bizim 20-30 vekille bir yüzdeye tekabül ediyordu ana binadaki yerlerimiz. Bunun içinde toplantı salonumuz, basın salonumuz, danışmanların, grup personelinin oturacağı yerler var” diye konuştu. TBMM Başkanı, idare amirlerinin bu konuda getireceği ortak çözüm önerisine uyacaklarını söyledi.

        CHP’DEN UYARI

        Divanın CHP’li üyesi, İdare Amiri Tufan Köse de divan içindeki görev dağılımı sırasında, geçen dönem olduğu gibi güvenlik ile basın işlerinden sorumlu idare amirliklerinin ikisinin birden AK Parti’ye verilmesine karşı çıktı. Köse, bu iki görevin farklı iki partiye verilmesini talep etti. Yılmaz, bu talebi dikkate alacaklarını dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ