Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Nabi Avcı'dan koalisyon açıklaması

        Nabi Avcı, AK Parti İl Başkanlığı tarafından Batıkent Mahallesi'ndeki bir restoranda düzenlenen iftar programına katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önünde kritik bir süreç olduğuna değinen Avcı, AK Parti'nin bütün alternatiflere göre hazırlıklarını sürdürdüğünü aktardı.

        Pazartesi günü koalisyon görüşmelerinin başlayacağını hatırlatan Avcı, şunları kaydetti:

        "Bütün alternatifler üzerinde çalışmalarımız tamamlandı. Kim ne yapmak istiyor, ne yapılabilir, kiminle ne yapılabilir? Bunu az çok biliyoruz ama bir kere daha bu görüşmeler neticesinde manzara ortaya çıkacak. Eğer yan çizmezlerse ve sorumluluklarının bilinciyle hareket ederlerse AK Parti Türkiye'nin sorunlarını çözmeye devam edecek bir koalisyon içinde. Sorumluluklarının gereğini yerine getirmezlerse de o zaman anayasa çok açık, seçime gideriz. Allah'ın izni ile de hükümetimizi daha rahat koşullarda kurarız. Mahzun olacak herhangi bir durum söz konusu değil, Türkiye'nin bahtı açıktır."

        "EN GÜÇLÜ PARTİ, HÜKÜMET KURMAKLA GÖREVLİ TEK PARTİ AK PARTİ'DİR"

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ise siyasetin uzun soluklu bir yolculuk, maraton olduğunu söyledi.

        7 Haziran'da Türk milletinin bir karar verdiğini belirten Kapusuz, "Tek başına bir iktidar çıkmadı ama Türkiye'nin her tarafında olan birinci parti, en güçlü parti, hükümet kurmakla görevli tek parti, AK Parti'dir. Millet tekrar AK Parti'ye görev vermiştir" diye konuştu. AK Parti'nin sorumluluğunun bilincinde olduğunu vurgulayan Kapusuz, şöyle konuştu:

        "Biz, iktidar görevini yerine getireceğiz ama yanımızda olması gereken muhalefet partilerimiz de ayak sürümezlerse, zorluk çıkarmazlarsa, sorumluluktan kaçmazlarsa bu işi birlikte yapacağız. Yapabildik, yolumuzu devam edeceğiz. Yapamazsak ne olacak? Millete, halkımıza gideceğiz, bu güne kadar milli iradeyi ortaya koyan millet inşallah buna gerek olması halinde yeni bir kararla tekrar kendi vermiş olduğu hükmü ortaya koyacak."

        Kapusuz, Türk milletinin görev verdiği siyasi kurumların Türkiye'nin, bölgenin ve dünyanın gelişmelerini göz önünde bulundurarak Türkiye'nin riskini azaltmak, Türkiye'yi yeni bir sıkıntıyla baş başa bırakmamak adına sorumluluk üstlenmek zorunda olduklarına dikkati çekti. Kapusuz, "Sayın Bahçeli adeta hükümetten korkarcasına akla hayale gelmeyecek engellemeleri ve olmayacak şeyleri tekrar edip duruyor. Cumhuriyet Halk Partisi çok parçalı bir görüntü veriyor, Genel Başkanı'nın parti hakimiyetinde zafiyetler gözüküyor" ifadesini kullandı.

        Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sınır güvenliği açısından Suriye'de olanlara izin verilmemesi için gerekli talimatların verildiğini kaydeden Kapusuz, AK Parti hükümetinin iradesini ve yetkisini de sonuna kadar kullanmaktan yana tereddüt etmediğini söyledi.

        Programda ayrıca AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı Emine Nur Günay ve AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü de konuşma yaptı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ