Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kocasının kendisini aldattığı hostesten 10 bin tl tazminat kazandı

        Gökay USANMAZ/ HT GAZETE

        THY pilotu Ö.K.’dan 19 yıllık evliliğin ardından boşanan N.K., eşinin gönlünü çaldığını iddia ettiği hostes Ş.K.’dan 10 bin lira tazminat kazandı. Tazminata konu olan olay 5 yıl önce Küçükçekmece’de yaşandı. Mahkemeye başvuran N.K., eşinin TSK’dan emekli olduktan sonra THY’de pilot olarak çalışmaya başladığını ve hostes Ş.K. ile birlikte olduğunu anlattı. N.K., “Birlikte tatile çıkmışlar. Eşime yazdığı notları buldum. Eşime bunları sorduğumda beni döverek evden attı” diyerek bu olaylar sonrasında boşandıklarını anlattı. N.K., ardından hostes Ş.K.’ya da tazminat davası açtı. Mahkeme, N.K.’yı haklı bularak 10 bin lira tazminata hükmetti. İki kişinin yaşadığı ilişkiden sadece kadının sorumlu tutularak tazminata hükmedilmesini ilgili uzmanlara sorduk.

        Evlilik ve İlişki Terapisti Selin Özkök KARACEHENNEM: ‘Kanuna göre gereği yapılmış’

        Koca ihanet ettiğinde kanunların nezdinde onu bir şekilde cezalandırıyorlar. Ama kanun, bu işin içerisindeki kadınlara da ceza verilmesi gerektiğini söylüyor. Kanunun gereği yapılmış. Evli bir adamla asla birlikte olunmamalı. Tabii adama da ceza verilmeli. Evli bir adamla asla olunmamalı. Kanun da bu yüzden doğrudur benim için.

        Eski KADER Genel Başkanı Av. Hülya GÜLBAHAR: ‘Kocanın neden aldattığı sorgulanmalı’

        Bir hukukçu olarak ikinci kadına açılan tazminat davalarının doğru olmadığına inanıyorum. Toplum olarak ikinci kadını yuva yıkan kadın olarak kodlamak ve bütün tepkiyi ikinci kadına yönlendirmek kolay ve risksiz bir yöntem olarak görülüyor. İlk sorgulanması gereken evli bir erkeğin neden eşini aldattığı olmalı. Hukuk sisteminin bu erkek oyununu bozması gerekirken bu tazminat davaları yoluyla oyunun bir parçası olması anlaşılır değil.

        Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı Kurucularından Av. Canan ARIN: ‘Onuruyla oynanırsa kadının dava açma hakkı vardır’

        Evli olduğunu bile bile ilişki kuran kişi aleyhine eşin ağır hakarete uğradığı, onurunun zedelendiği gerekçesiyle dava açma hakkı vardır. Eğer bir üçüncü kişi ile ilişki kuran erkek edebiyle gidip ‘Kusura bakma ben başkasına gönül verdim, bu işi efendice bitirelim’ diye karısının da hakkını vererek anlaşmalı boşanmaya giderse bir sorun yok. Ama kadının daha çok üstüne gider ve herkesin yanında eşinin onuruyla oynarsa o zaman o kadın böyle bir dava açabilir. Zaten bu şekilde bir dava açıldığı zaman da o tazminatı ödeyecek erkektir nasıl olsa.

        Evlilik ve İletişim Uzmanı İnci YEŞILYURT: ‘Bize başvuranlara aynı şeyi tavsiye ediyoruz’

        Aldatma durumu belgelendirilmişse üçüncü kişiye dava açılması son derece etiktir. 2012’den beri dava açılabiliyor. Bize başvuranlara aynı yolu izlemelerini tavsiye ediyoruz. Bir kişinin ailesi olduğunu bile bile o kişilerin boşanmasında da rol oynuyorsanız tabii ki karşı taraf için bunun manevi olarak ezici yönleri oluyor. Bu da kadının psikolojik olarak çökmesinde rol oynamışsınız demek oluyor.

        Avukat Perihan MEŞELI: ‘Bu durumda sorumluluk erkeğin üzerindedir’

        Böyle bir durumda erkeğin sorumluluğu var, sadakat yükümlülüğünde de böyle. Bu durumda sorumluluk erkeğin üzerinde, bence hostes olan kadının herhangi bir sorumluluğun olmaması gerek. Tabii ki davayı açan kadının da mağduriyeti söz konusu ancak bunun karşısındaki taraf diğer kadın olmamalı. Karşılaştığı zararları erkekten tazmin etmesi gerektiğini düşünüyorum, bu erkeğin sorumluluğunda olan bir şey.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ