Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mehmet Sağlam'ı öldüren Songül B. hakim karşısına çıktı

        Enis YILDIRIM / HABERTÜRK

        Trabzon'un Tonya İlçesi Karaçam Mahallesi'nde 10 Ağustos 2014 tarihinde Mehmet Sağlam'ı 7 kurşunla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Songül B. (35) yargılandığı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gözyaşları arasında cinayeti nasıl işlediğini anlattı. Jandarma ve savcılık sorgusunda cinayeti reddeden Songül B. adlı genç kadın, ilk kez çıktığı mahkemede, maktulün kendisine saldırdığı için vurduğunu itiraf etti.

        CİNAYETİ ANLATTI

        İki çocuk annesi katil zanlısı, "Mehmet, ben boşandıktan sonra peşimi bırakmadı. Sık sık beni rahatsız ediyordu. Olay gecesi evime gelerek aracının bozulduğu söyleyerek, el feneri istedi. Ben de feneri getirmek için içeri girdim. Bu sırada bana saldırdı. Kendisine direndim. Evde bulundurduğum kuru sıkı tabancayla bir el ateş ettim. Zorla arabanın yanına götürerek, beni araca bidirmeye çalıştı. Bu sırada tabancası yere düştü. Aldım ve aracın içerisindeki Mehmet'e ateş ettim" dedi.

        Songül B. saldırıya uğradığı sırada bağırdığı fakat kimsenin yardıma gelmediğini belirterek, M.İ. ve A.İ. adlı iki görgün tanığını ismini mahkemeye bildirdi. Mahkeme tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

        BAHÇEDE UYUŞTURUCU BULUNDU

        Vücuduna 7 kurşun isabet eden Mehmet Sağlam'ın son nefesinde ismini verdiği Songül B.'nin bahçesinde 860 kök Hint keneviri ele geçirilmişti. Cinayetten tutuklanan Songül B. hakkında uyuşturucu madde imal etmek suçundan da 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Bu arada genç kadının kardeşi Muhammet B.'nin de eski eşi Aliye Çelik'i öldürdüğü için müebbet hapis cezası ile cezalandırıldığı ortaya çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ