Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'den görüşme sonrası ilk açıklama!

        HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder AK Parti-HDP görüşmesi sonrası açıklama yaptı. Önder; "Genel olarak gerek bölgesel, gerek iç meselelerimizin ayrıntılı olarak başlıkları ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunma imkanımız oldu Koalisyon meselesi ayrı başlık olarak ele alındı. AKP- CHP koalisyonuna yapıcı tutum alacağız. Biz bu konuda netiz. En çok oy alan iki siyasi partinin koalisyonunu doğru buluyoruz" dedi.

        İste Önder'in açıklamasından satır başları;

        Bizim açımızdan açık, şeffaf, faydalı görüşme olduğunu düşünüyoruz. Sayın Başbakan’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Genel olarak gerek bölgesel, gerek iç meselelerimizin ayrıntılı olarak başlıkları ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunma imkanımız oldu Koalisyon meselesi ayrı başlık olarak ele alındı. AKP- CHP koalisyonuna yapıcı tutum alacağız.

        İMRALI İLE GÖRÜŞMELER

        İmralı'ya ziyaret sürekli masada olan talebimizdir. Ordaki tecrit kabul edilemez. Bizim sıradan ziyaret talebimiz yoktur. Dolmabahçe deklarasyonu şartlarına geri dönülmeli. Demokrasi ve silah bir arada olmaz. Bizim kabul etmediğimiz bir şeydir. HDP'nin kabul etmediği bir şeydir. bu ülkede demokrasi ne kadar yükselirse silah minimize olur ve yok olur. Biz bu konuda netiz. En çok oy alan iki siyasi partinin koalisyonunu doğru buluyoruz. Devlet heyetinin görüştüğünü biliyoruz.

        Bu gördüğünüz mütevazi salonda bir siyaset yürütmeye çalışıyoruz. Görüşme yapacak başka yerimiz yok. Bu bir ima değil. Bizim geleneğimiz imalarla siyaset yapmaz.

        Mahir Bey'den böyle bir şey beklemem. Böyle dediyse alaycı yaklaşmıştır. Ne zaman ki izleme heyeti konusunda hükümetle devletle İmralı'da mutabakat sağladığımızın ertesi günü Sayın Cumhurbaşkanı tarafından süreç itibarsızlaştırılınca "Seni Başkan yaptırmayacağız" bu yaklaşımı geliştirdik. Bugüne kadar verilen emeği çürütücü bir yaklaşımdı. Biz kendi emeğimize de onların emeğine de sahip çıkmayı kendi sorumluluğumuz gördük.

        Bunun önünde hiçbir şey mani değil. Türkiye'nin çözüm sürecinden daha önemli bir sorunu yok. Devletin kendini birkaç kez tekzip etmesi gerekir, bu görüşmeleri durdurabilmek için. Görüşmeleri durdurmak barışa tanınan şansı çiğnemek demektir. Bu süreç mutlaka devam etmeli. Daha ileri bir adımla ve daha büyük bir ciddiyetle ele alınmalıdır.

        Görüşmede saat tutmadık. Her medeniz insan gibi misafirimizi kapıya kadar uğurladık.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ