Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde konuştu

        Davutoğlu, "İster Dünya Savaşı'nda, Çanakkale Savaşı'nda, İstiklal Harbi'nde daha önce ve daha sonra olsun, isterse yakın dönemde teröre karşı mücadelede hepimizin huzuru için canını feda eden kardeşlerimiz olsun, bütün şehitlerimiz azizdir. Allah onlara rahmet eylesin, onları cennetiyle mükafatlandırsın" dedi.

        AhmetDavutoğlu, son 1 yıl içinde 12 bin 542 kişinin atamasını yaptıklarını dile getirerek, şöyle devam etti: "Bugün 409 şehit yakını, 28 gazi vazife malulü, 124 gazi vazife malulü yakını, 32 memur vazife malulü yakını, 237 sivil şehit yakını, 7 sivil malul vatandaşımız, MKE'de çalışan, hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarından biri ile Soma ve Ermenek'te maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarından 16 kardeşimizi atayacağız. Böylece 12 bin 542 sayısına ulaşmış olacağız."

        Katılımcıların Ramazan Bayramını kutlayan BaşbakanDavutoğlu, şehit ve gazi yakınları ile gazilerin ve vazife malullerinin atama kurasını butona basarak gerçekleştirdi.Davutoğlu, eşi SareDavutoğluile birlikte şehit yakınları, gaziler ve onların çocuklarıyla birlikte objektiflere poz verdi. Başbakan, bazı şehit ve gazi çocuklarını da kucağına alarak sevdi.

        HÜKÜMET KURMA ÇALIŞMALARINA İŞARET ETTİ

        BaşbakanDavutoğlu, yoğun bir siyasi tempo içinde yeni hükümet kurma çalışmalarını yürüttüklerini hatırlatarak, 3 gündür siyasi parti liderleriyle görüştüklerini söyledi.Davutoğlu, Bayrama ulaşmadan önce bir bayramı daha sizlerle yapabilmek için bu atama merasimi gerçekleştirme kararını almaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz dedi.

        AhmetDavutoğlu, son 1 yıl içinde 12 bin 542 kişinin atamasını yaptıklarını dile getirerek, şöyle devam etti

        22 Temmuz 2014'te, Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan iken yapılan atamada 3 bin 527 vatandaşımızı atadık. 2 Ekim 2014'te Başbakanlık görevini almamın hemen sonrasında, benim bizzat katıldığım törende 2 bin 760 kardeşimizi, 17 Mart 2015'te 4 bin 325 şehit yakınıyla, gazi ve gazi yakınının atamasını yaptık. 20 Mayıs 2015'te bir taraftan yoğun siyasi gelişmeler, seçim kampanyasısürerken, yine bir ara verdik ve sizlerin yüzündeki mutluluğu görebilmek ve bundan enerji alabilmek için bir atama gerçekleştirdik, bin 75 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atamasıyla birlikte 11 bin 687 hak sahibini atamış olduk. Bugün 409 şehit yakını, 28 gazi vazife malulü, 124 gazi vazife malulü yakını, 32 memur vazife malulü yakını, 237 sivil şehit yakını, 7 sivil malul vatandaşımız, Makineve Kimya Endüstrisi Kurumu'nda çalışan, hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarından biri ile Soma ve Ermenek'te maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarından 16 kardeşimizi atayacağız. Böylece 12 bin 542 sayısına ulaşmış olacağız.

        Konuşmasının sonunda katılımcılara teşekkür edenDavutoğlu, herkesin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

        Başbakan AhmetDavutoğlu, daha sonra, şehit ve gazi yakınları ile gazilerin ve vazife malullerinin atama kurasını butona basarakgerçekleştirdi.

        Tören sonunda,Davutoğlu, eşi SareDavutoğluile birlikte şehit yakınları, gaziler ve onların çocuklarıyla birlikte objektiflere poz verdi. Başbakan, bazı şehit ve gazi çocuklarını da kucağına alarak sevdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ