Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu’ndan iftarda İran sürprizi

        GAZETE HABERTÜRK-ANKARA

        İran’ın Ankara Büyükelçiliği, Kılıçdaroğlu ve kurmaylarını büyükelçilikteki iftarda ağırladı. 5+1 olarak bilinen ülkeler (BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi ABD, Çin, Rusya, İngiltere, Fransa+ Almanya) ile İran arasındaki nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanmasının yankıları sürerken, Ankara’da da dikkat çeken bir temas yaşandı.

        CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, parti kurmaylarından oluşan 5 kişilik bir ekiple, İran’ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli’nin büyükelçilikte verdiği iftar davetine katıldı. Davetin kalabalık bir grup için planlandığı ancak sayının daha sonra azaltıldığı öğrenildi. iftarda, İran ile Batılı devletler arasında varılan anlaşma, Türkiye ve bölge açısından değerlendirildi. Anlaşmanın, Türkiye ile İran arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilere olumlu yansıyacağı konuşuldu.

        TAHRAN’A DAVET EDİLMİŞTİ

        Kılıçdaroğlu, İran’ın Ankara Büyükelçisi ile geçen yıl 12 Aralık’ta da bir yemekte buluşmuştu. Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğindeki yemekte, İran ile Türkiye arasındaki ilişkiler ve Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’daki son durum masaya yatırılmıştı. Büyükelçi Bigdeli, CHP Lideri’ni Tahran’a davet etmişti. n ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ