Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem RTÜK’te başkanlık yarışı hız kazandı

        Aykut YILMAZ/ANKARA

        MHP kontenjanından seçilen Esat Çıplak ve CHP kontenjanından seçilen Ali Öztunç adaylığını açıkladı. RTÜK’e AK Parti kontenjanından üye seçilen İlhan Yerlikaya’nın da başkanlık için aday olması bekleniyor.

        Başkanlık seçiminin 22 Temmuz’da yapılacağını belirten Öztunç, CHP ve MHP gruplarının görüşmeye başladığını söyledi. CHP’nin MHP’ye “dönüşümlü başkanlık” önerdiğini ifade eden Öztunç, şöyle dedi: “Yıllardır AKP tarafından yönetilen bir RTÜK var. Muhalefet bir araya gelmeli ve RTÜK’ü yönetmeli. MHP’ye dönüşümlü başkanlık önerdik. Meclis’teki sandalye sayısı nedeniyle ilk başkanlığı CHP yapar, MHP başkanvekilliği görevini üstlenir. Sonra MHP başkanlık görevini alır. Bunu resmi olarak önerdik. Parti grupları konuyu görüşüyor. Sonuçta Atatürk’e ‘Hırsız’ diyen kanala ceza vermeyen, Bahçeli’ye ağza alınmayacak şeyler söylendiğinde ceza vermeyen bir RTÜK vardı. MHP’nin bu nedenle AKP ile değil, bizimle işbirliği yapacağını düşünüyoruz. Basın özgürlüğü için de kan değişimi gerekiyor.”

        DEMİRKAN TOPLAYACAK

        RTÜK, en yaşlı üye Süleyman Demirkan başkanlığında toplanacak. Kurulda, yeni başkan ve başkanvekilliği için seçim yapılacak. 9 üyeden 5’inin oyunu alan başkan ve vekil olacak. n

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ