Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yenal Yerli'yi öldüren 9 zanlı hakkında dava açıldı

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        2 kişiyi öldürdüğü iddia edilen katil zanlısı için 2 müebbet, 8 sanık için ise 30'ar yıl hapis isteniyor.

        Adana'da iddiaya göre çeteler arasındaki hesaplaşma nedeniyle Hacı Aytekin (22) ile Mehmet Çengel (39), çete lideri Yenal Yerli'yi (36) öldürmeye karar verdi. Planlarını hayata geçirmek için fırsat bekleyen ikili Yerli'nin 8 Kasım 2014'de Gürselpaşa Mahallesi'ndeki erkek kuaförüne traş olmaya gittiğini öğrenince adamlarıyla birlikte baskın yaptı. Aytekin, silahla kuaföre girip traş olan Yerli'nin üzerine kurşun boşalttı.

        Yerli ile Yerli'yi traş eden berber Kenan Satar (25) öldü. Saldırgan Aytekin de, kendi adamlarınca kazayla vurulup yaralandı.

        Olaydan sonra yakalanan zanlılar Hacı Aytekin, Ferat Dora, Nesih Turunç ve Bilal Bellurkan çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı, kaçan Mehmet Çengel, Ahmet Doğan, Kadir Altun, Halim Şimşek ve Egemen Bilir hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.

        Çete hesaplaşması cinayetiyle ilgili soruşturmasını tamamlayan cumhuriyet savcısı, "Kasten öldürme ve iştirak' suçlarından 4'ü tutuklu 5'ifirari 9 kişi hakkında Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. İddianamede, çete lideri Yerli'nin öldürülmesi olayını Hacı Aytekin ile Mehmet Çengel'in birlikte kararlaştırdıkları belirtilirken, "Bu amaçla Yenal Yerli'yi diğer şüphelilerle birlikte sürekli adım adım arayıp, takip ettikleri, berber salonunda olduğunun öğrenilmesi üzerine eylemin gerçekleştirildiği.." belirtildi. İddianamede iki kişiyi öldürenin ise Hacı Aytekin olduğu kaydedildi. Katil zanlısı Aytekin 2 kez müebbet, diğer 8 sanık ise 30'ar yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle hakim karşısına çıkacak

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ