Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Suriye'ye ramazanda 25 milyon ekmek

        İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de yardıma muhtaç insanların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

        Karacaoğlu, "Ramazanda Reyhanlı ilçesinde kurulan lojistik merkezimizdeki ekmek fırınımızda üretilen 170 bin ve Suriye'nin içindeki fırınlarımızda üretilen 700 bin ekmek, ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelerimize günlük olarak ulaştırıldı" dedi.

        İHH'nın fırınlarında Suriye halkının damak tadına uygun ekmek üretildiğini anlatan Karacaoğlu, şunları söyledi:

        "Reyhanlı'daki lojistik merkezinde hizmet veren fırında 35 personel 24 saat vardiyalı çalışıyor. İHH olarak Suriye'nin farklı bölgelerinde desteklediğimiz fırınlarımız var. Reyhanlı ve Suriye içindeki ekmek fırınlarımızda günde 870 bin ekmek üretiyoruz. Ramazan münasebetiyle ekiplerimiz üretime ağırlık verdi. Üretilen ekmekler, Suriye'de Hama, İdlib, Halep, Humus ve Türkiye sınırına yakın bölgelerde kurulan çadır kamplarına ulaştırıldı."

        Sofralara sıcak ve hızlı bir şekilde ekmek ulaştırdıklarını anlatan Karacaoğlu, "Ramazanda 25 milyon ekmek Suriyeli ihtiyaç sahibi ailelerin evine ulaşmış oldu. Ailelere bayramda ve sonrasında da yine düzenli olarak ekmek ulaştırılma görevimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

        İHH'dan üretilen ekmekleri Suriye'nin birçok noktasına ulaştıran ekmek dağıtım görevlisi Ebu Yazen de, mağdur Suriyelilerin ekmeğe hasret olduklarını belirtti.

        Saldırıların yaşandığı bölge ve sığındıkları kamplarda hayatlarına zor şartlar altında devam eden Suriyeli ailelere ramazan ayında sıcak ekmek götürdüklerini anlatan Yazen, "Belki de o ekmekler gitmeseydi birçok çocuk hayatını kaybedebilirdi. Ramazanda onların yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" dedi.

        Doğu Guta ve Halep'te günlük 73 bin kişiye iftar

        İHH'nın Doğu Guta bölgesinde kurduğu aşeviyle de günde 58 bin kişiye iftar verildiğini belirten Burak Karacaoğlu, "Ramazan çalışmalarımız Suriye'nin hayat şartlarının en zor olduğu Doğu Guta'da devam etti. Ekiplerimiz, 3 çeşit iftarlıkları zor şartlar altında yaşayan halk için büyük özveriyle hazırladı. Halep'te de günde 15 bin kişiye iftar verdik" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ