Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Partili Mehmet Metiner, çözüm sürecinde çözümsüzlüğü yaratanın HDP olduğunu belirttti

        AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Ramazan Bayramı nedeniyle geldiği memleketi Adıyaman'da Kahta ilçesini ziyaret etti.

        AK Parti İlçe Başkanlığındaki bayramlaşma sırasında partililere seslenen Metiner, AK Parti'nin 'ağayım, paşayım' diyenlerin oluşturduğu zulüm düzenini yıkacağını kimsenin tahmin edemediğini belirtti. Metiner, bu düzeni yiğit halkın yıktığını söyledi.

        Konuşmasında HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ı eleştiren Metiner, şunları ifade etti:

        "Şimdi o Mir'in gücü size yetmedi, arkasına silahlı bir çete aldı. Seni o silahlı çetenle birlikte toprağa gömeceğiz. Meydanlarda boş boğazlık yapmak delikanlılık değildir. Sen daha yiğitlik görmedin. Yüreğin yetiyorsa halkın çocukları burada hodri meydan. Sırtını kandile dayamışsın. Bu halkın çocuklarını Kandil ile mi korkutacaksın? Biz Kandil'in silahlardan korkmayız. Ama Kandil'in silahları üzerinden birilerinin Kahta'da yeniden ağalık düzeni getirmelerine izin vermeyiz. Çok istiyorsan Kandil'deki Cemil Bayık'ı getir. Bu halkın çocukları bir daha Kahta'ya ağalık düzeninin gelmesine izin vermeyecektir."

        "İFTİRA ATMAK MERT İNSANA YAKIŞMAZ"

        Dengir Mir Mehmet Fırat'ın kendisine yönelik iftiralarda bulunduğunu da öne süren Metiner, "Biz bu çakma uzun adamı adam sanmıştık. Bu kardeşiniz devletin en ceberut olduğu dönemlerde bile devlete diz çökmedi. Ey çakma uzun adam, senin karşında mı diz çökeceğim. 'Elimde belgeler var, açıklayacağım' demişsin, açıklamazsan namertsin. Senin elinde belge olsa bin kez açıklardın. Seni televizyon programına çağırdım. Arkana Kandil'i aldın. Yüreğin yetiyorsa çık. İftira atmak mert insana yakışmaz. Sen kimi korkutacağını sanıyorsun. Bu devletin en ceberut devrinde paşalardan korkmadık. Biz ölümü şehadet biliriz" diye konuştu.

        Metiner, AK Parti'nin baraj yaptığını vurgulayarak, onların ise araç yaktığına dikkati çekti. Metiner, burada emperyalist güçlerin oyuncağı olan çetecilere yer olmadığını vurguladı.

        Meselenin Kürtlük meselesi olmadığının altını çizen Metiner, "Amerika'nın kara ordusu gibi çalışan bir kandil var. Bu örgütün bu partinin Kürtlükle alakası yok. Esad zamanında Kürtler vatandaş sayılmıyordu, nüfus cüzdanı yoktu. Fakat Abdullah Öcalan, Esad'ın başkentinde krallar gibi karşılanıyordu. Bir gün olsun PKK veya HDP, Suriye rejimini eleştirmedi" dedi.

        HDP'YE ELEŞTİRİ

        AK Parti'nin hükümetten düşürülmesi ile Kürtlerin özgür olamayacağını savunan Metiner, bu şekilde Kürt meselesinin çözülemeyeceğini ve Çözüm Süreci'nin başarıya ulaşamayacağını vurguladı.

        Metiner, Çözüm Süreci'nde çözümsüzlüğü yaratanın HDP olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

        "Ey Kürt gençleri, HDP'yi hesaba çekmediğiniz sürece, bu ülkede Kürtlerin eşit vatandaş olarak yaşamaları mümkün değildir. Kimse Kürtlüğümüzün onay mercisi değildir. Herkes haddini bilsin. Kürt meselesini çözdük, çözüyoruz, dağ meselesini de çözecektik ama birileri izin vermedi. O birileri şimdi Suriye'nin kuzeyinde bölgeyi dizayn etmeye çalışıyor. Bir elinde IŞİD oyuncağı, bir elinde PKK oyuncağı var."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ