Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Isparta'daki orman yangını kontrol altına alındı

        Yangın saat 14.00 sıralarında Eğridir ilçesinde ormanlık bölgede çıktı. Eğirdir Gölü kenarında piknikçilerin bıraktığı küllerden çıktığı iddia edilen yangın kısa sürede büyüyerek ormanlık alana yayıldı. Haber verilmesi üzerine İl Özel İdaresi, Orman Bölge Müdürlüğü ve çeşitli belediyelere ait 12 yangın söndürme aracı ve ekipleri, yangını söndürmek için bölgeye sevk edildi.

        Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına vatandaşlarla birlikte yaklaşık 500 kişi müdahale etti. Yangına müdahale sırasında dumandan etkilenen ve ayağı küçük çaplı yaralanan bir orman işçisine bölgede bulunan 112 Acil sağlık ekiplerince tıbbi müdahalede bulunuldu.

        Yangın ihbarının alınması üzerine Isparta Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında iki vali yardımcısı koordinesinde Valilik Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi oluşturuldu. Kriz merkezinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucu bölgeye Antalya ve Denizli’den takviye 2 adet yangın söndürme helikopteri geldi.

        Helikopterler, Eğirdir Gölü'nden aldıkları suyu havadan yanan bölgelere bıraktı. Yangının 8 kilometre uzaklıktaki Beydere köyüne sirayet etmemesi için havadan ve karadan yoğun müdahale yapıldı.

        Büyük çapta söndürülen yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 15 hektarlık alan kül oldu. Yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ