Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ali İsmail davasından beraat etti mesleğe dönmek için başvurdu

        Can HACIOĞLU/HABERTÜRK

        Davada 5 kişi tutuklu, 3 kişi tutuksuz olarak yargılandı. Tutuksuz yargılanan şüpheli polislerden biri de olay günü Korkmaz’ın dövüldüğü yerdeki kamera görüntülerine eli sopalı yansıyan Hüseyin Engin’di. Engin, güvenlik gerekçesiyle Eskişehir’den Kayseri’ye alınan Korkmaz’ın dövülmesi ve öldürülmesi olayına ilişkin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davadan beraat etti. Engin, bu sırada Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ndeki görevinden alınarak Aydın Polis Okulu’na atandı. Engin hakkında, Ali İsmail Korkmaz’ın bölgedeki dövülme anına ait otel kameralarının çektiği görüntüleri sildirdiği gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

        HAKSIZ İHRAÇ İDDİASI

        Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu, Engin’in “mevcut delilleri karartma, yok etme, saklanmasına yardımcı olma, değiştirme” iddiasıyla meslekten ihracına karar verdi. Engin, avukatı Yahya Ünaldı aracılığıyla görev yaparken ihraç edildiği Aydın’daki idare mahkemesine başvurarak, görevinin geri iade edilmesi talep etti.

        Aydın İdare Mahkemesi’ne 8 sayfalık dilekçe ile başvuru yapan Avukat Ünaldı, müvekkilinin yargılandığı 3 ayrı davadan mahkeme kararıyla beraat ettiğini anlattı. Davalı idarenin müvekkili hakkında daha önce adli ve idari yönden yapılan ve kapanan dosyalara rağmen tekrar aynı konuda mükerrer soruşturma başlattığını belirten Ünaldı, “Soruşturma dosyası zamanaşımına uğrayacağından, zamanaşımına 3 gün kala müvekkilim son savunması bile alınmadan haksız ve hukuka aykırı şekilde ceza verilerek meslekten ihraç edilmiştir” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ