Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ramazan Bayramı'nın son gününde tatilden dönüşler başladı

        Ramazan Bayramı'nın son gününde dönüşe geçen tatilciler nedeniyle TEM otoyolunun Kocaeli kesiminde uzun araç kuyruğu oluştu. Otoyolun İstanbul istikametinde oluşan yoğunluk sürüyor. Kandıra gişeleri, Bekirdere ve Gültepe rampası mevkisindeki yoğunluk nedeniyle araçlar yavaş hareket ediyor.

        Denetimlerini artıran İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sürücüleri trafik kurallarına riayet etmeleri konusunda uyarıyor.

        Trafiğin durma noktasına geldiği bazı noktalarda seyyar satıcılar tatilcilere su satıyor.

        Bayrampaşa'daki bulunan Büyük İstanbul Otogarı'nda tatil dönüşü yoğunluk yaşanmaya başladı.Otobüsler, sabah saatlerinde otogar girişi turnikelerinin önünde uzun kuyruk oluşturunca yolcular yürümek zorunda kaldı. Ramazan Bayramı'nın son gününde tatilden dönen vatandaşlar otogarda da yoğunluk oluşturdu.

        Otogara girmeye çalışan otobüsler uzun kuyruk oluştururken, otobüsteki yolcular otogara ulaşabilmek için uzunca bir süre bekledi. Otobüslerin içinde sıkılan yolcular yasak olduğu halde otobüslerden inerek otogara yürüdüğü görüldü.

        EMNİYET, TATİL DÖNÜŞÜ İÇİN 400 POLİSLE TEYAKKUZA GEÇTİ

        Tatilden dönen İstanbulluların trafikte kalmaması için harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bu gece 400 polisle sahada görev yapacak. İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, "Özellikle Mahmutbey gişelerde trafiğin 02.00-03.00 gibi yoğun olacağını düşünüyoruz. Yaklaşık bin 400 polisimiz iş başında olacak" dedi.

        Ramazan Bayramı tatilinin son gününde İstanbul'a dönüşler başladı. Geçtiğimiz yıl yaşanan benzeri görüntülerin oluşmaması için harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 400 kişilik bir kolluk kuvvetiyle sahada görev yapacak. Konuya ilişkin bilgiler veren İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, Bayram dönüşü trafikte istenmeyen durumların yaşanmaması için aldıkları önlemler hakkında açıklama yaptı. Çamlıca gişelerinde incelemelerde bulunan Metin Alper, bayram boyunca İstanbul'da 109 kazanın meydana geldiğini belirterek, "Bayram dönüşüyle ilgili trafik ekiplerimiz iş başında. Arife gününden beri çalışıyoruz. Bayramın 3'üncü gününe kadar İstanbul genelinde toplam 109 yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 207 vatandaşımız yaralandı, 2 vatandaşımız da hayatını kaybetti" dedi.

        Gişelerde yoğun trafik oluşmasını engellemek adına önlemler aldıklarını kaydeden Alper, "Bu akşam dönüşlerin yoğun olacağını bildiğimiz için Çamlıca gişelerde, hem Mahmutbey gişelerde havadan destekli olarak uygulamamıza devam ediyoruz. Yaklaşık bin 400 polisimiz iş başında olacak. Esenler Otogarı'nda da önlemimizi artırdık. Geçen yıl 4 kilometreye yakın kuyruk oluşmuştu. Bu bayram bunların yaşanmaması için ekiplerimiz otogarda kamp kurmuş durumda" diye konuştu.

        Alper gece saatlerinde trafiğin yoğunlaşacağını belirterek, "Özellikle Mahmutbey gişelerde trafiğin gece saat 02. 00- 03. 00 gibi yoğun olacağını düşünüyoruz. Bağdat Caddesi'nde yaklaşık 10 gündür seri uygulamamız devam ediyor. Toplam bin 125 adet ceza uygulandı araçlara. 18 sürücümüzü mahkemeye sevk ettik, akıl sağlıklarının yerinde olup olmadığının tespiti için. 51 sürücünün belgesine el koyuldu. 18.00 itibariye helikopterimiz havada olacak. Özellikle göremediğimiz kısımlardaki trafiği bize anlık bir şekilde bildirecek" şeklinde konuştu. (İHA)

        GÜLTEPE RAMPASINDA 7 KİLOMETRELİK KUYRUK OLUŞTU

        Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirlerin dönüş yolculuğu akşam saatlerinde yoğunlaştı. TEM yolu ve D-100 karayolu İzmit geçişindeki artan yoğunluğa, hasarlı kazalar ve arıza yapan araçlar da eklenince trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

        İzmit Gültepe Rampa geçişinde Uzuntarla Mevkiine doğru yaklaşık 7 kilometreye ulaşan araç kuyruğu oluştu. TEM'in Bekirdere Rampası başta olmak üzere Hereke veDilovasırampalarında da yoğunluk akşam saatlerine doğru iyice arttı. Karayolları Tütünçiftlik Bakım İşletme Sefliğinde trafik ekipleri, kurtarıcı araçlar ve diğer ekipler, bayram mesaisilerini aralıksız sürdürdü.

        İzmir, Bursa, Yalova istikametinden İstanbul yönüne giden araç sürücülerinin tercih ettiği Yalova Topçular iskelesinde de yoğunluk yaşandı. Feribot iskelesinde sıra beklemek istemeyen araç sürücüleri de E-130 karayolunu kullanarak Karamürsel ve Gölcük üzerinden İzmit'e geçiyor. Araçların bir kısmı Kandıra turnikelerinden TEM'e geçerken, bir bölümü de D-100'ün İzmit kent içi geçişini kullanıyor.

        Trafik yetkilileri TEM yolu ve D-100 Karayolu İzmit geçişindeki yoğunluğun gece yarısına kadar devam edebileceğini belirtti.

        O YOLDA YOĞUNLUK BEKLENİN ALTINDA

        TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı-Düzce kesimi tünel çıkışı ve viyadüklerdeki ulaşım akıcı şekilde sağlanıyor.

        Herhangi bir tıkanma veya yığılmanın olmadığı bölgede, gece saatlerine kadar trafiğin aynı seyirde olması bekleniyor. Karayolları ve trafik ekipleri ise otoyolda bir aksama yaşanmaması için denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

        TOPÇULAR-ESKİHİSAR HATTINDA YOĞUNLUK: İDO'DAN SEFERLERE 4 İLAVE GEMİ

        Dört günlük Ramazan Bayramı tatilinin son gününe girilmesiyle birlikte tatilcilerdönüşe geçti. Bayram trafiklerinde önemli bir yük üstlenen İDO'nun Topçular-Eskihisar hattında yoğunluk başladı.

        Topçular'dandönüşyapan tatilcilerin rahatça seyahat etmesi için İDO tarafından 4 tane ilave gemi seferlere konularak, sayı 18'e yükseltildi. Karşılıklı ring yapan gemiler Topçular'dan Eskihisar'a araç taşıyarak beklemedendönüşe geçiyor. Gün boyunca 20 bin aracın Topçular'dan geçiş yapması bekleniyor. (CHA)

        BANDIRMA İSKELESİ'NDE TATİL YOĞUNLUĞU

        Ramazan Bayramı'nı Ege kıyılarında geçiren vedönüşiçin deniz ulaşımını tercih eden tatilciler, Bandırma İskelesi'nde yoğunluğa neden oldu.

        ÇANAKKALE'DE FERİBOT İSKELELERİNDE YOĞUNLUK

        Bayram tatilini Akdeniz ve Ege'de geçiren tatilciler bayram tatilinin son günüdönüşe geçti. Gece yola çıkan tatilciler, sabah saatlerinde Çanakkale'ye ulaştı. Anadolu'dan Avrupa'ya geçmek isteyen sürücüler, Çanakkale Boğaz hattındaki feribot iskelelerinde yoğunluğa neden oldu. Sabah erken saatlerinde başlayan araç yoğunluğu, bir süre sonra kuyruğadönüştü. Feribotların saatsiz çalışmasına rağmen araç yoğunluğu devam ediyor.

        YALOVA'DA 18 GEMİ ARALIKSIZ SEFER YAPIYOR

        Yalova'da Ramazan Bayramı’nın son günündedönüşyoğunluğu yaşanmaya başladı. İDO’ya ait Topçular İskelesi’nde tatilcilerindönüşünün çileyedönüşmemesi için 18 gemi aralıksız sefer yapıyor.

        İDO’ya ait Eskihisar- Topçular Araba Vapuru İskelesi’nde ise sabah saatlerinde yoğunluk oluşmadı. 18 geminin aralıksız sefer yaptığı Eskihisar ile Topçular arasında, arife günü ve bayramın 1 ve 2’nci günü 63 bin aracın karşılıklı geçiş yaptığı öğrenildi. İDO yetkilileri, bugün 25 bin aracın Yalova’dan İstanbul’a geçiş yapmasını öngörüyor. Akşam saatlerinde de iskelede yoğunluğun artması bekleniyor.

        Bu arada, Eskihisar-Tavşanlı hattında İstanbullines 4 gemi ile hizmet veriyor. Yalova- Bursa ve Yalova- Kocaeli karayolu üzerinde de yer yer yoğunluklar yaşanmaya başladı. Yalova'dan Kocaeli yönüne doğru trafik ışıklarında yer yer yoğunluk oluşurken, Kocaeli'den Bursa yönüne doğru ise trafikte herhangi bir yoğunluk görülmüyor.

        BOLU DAĞI'NDA AKSAMA YOK

        Ramazan Bayramı tatilinden dönüşler sabah erken saatlerinden itibaren başlarken, TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli mevkiinde trafikte aksama olmadı.

        Ramazan Bayramı tatili için memleketlerine giden tatilciler dönüş yolunda TEM yolunun İstanbul yönünde araç yoğunluğuna neden oluyor. Karadeniz illerinden gelerek İstanbul'a giden sürücüler bağlantı yolunda yolun çift şeride çıkarılmasıyla nedeniyle sorunsuz şekilde yollarına devam ediyor. TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli mevkiinde de tatilciler trafikte aksamalar yaşanmadan ilerliyor.

        Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri de yol güzergahlarında dönüş trafiği nedeniyle denetimlerini artırdı. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ