Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Burası ne Akdeniz ne Ege...

        Hakkari'nin 4 bin 135 metre yükseklikteki Cilo Dağı'na tırmanan dağcılar, Çözüm Süreci ile ortaya çıkan huzur ortamında Sat Gölleri'nde kulaç atıyor.

        Uzun yıllar terör operasyonları ve çatışmalarla gündeme gelen Hakkari, bugünlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2,5 yıl önce başlatılan Çözüm Süreci'nin semeresini topluyor.

        Bir zamanlar silah seslerinin eksik olmadığı Cilo Dağı'ndaki Sat Gölleri de bölgede huzur ortamının hakim olmaya başlamasıyla yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladı.

        Havaların ısınmasıyla Türkiye'nin en yüksek ikinci zirvesi Cilo Dağı'na tırmanan dağcılar, yorgunluklarını zirveye çok yakın noktadaki Sat Gölleri'nde yüzerek atıyor.

        Henüz erimeyen kar örtüsü ve rengarenk çiçekler arasında gölün maviliklerinde yüzen dağcılar, el değmemiş doğada bir taraftan özgürlüğe kulaç atarken, bir taraftan da Ege, Akdeniz sahillerini aratmayan görüntüler sergiliyor.

        Ankara, İstanbul, Bursa, Samsun ve Eskişehir'den kente gelen kadınlı erkekli 21 kişilik grup, Cilo Dağcılık Kulübü Başkanı Hacı Tansu'nun mihmandarlığında tırmandıkları dağda, zirvenin ardından Sat Gölleri'nin bulunduğu alanda kamp kurdu.

        Kulüp Başkanı Tansu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkari'deki yüksek dağlar, buzul gölleri ve yaylaların görülmeye değer olduğunu belirterek, "Hakkari ülkemizin dağcılık ve doğa turizminin en önemli merkezi olabilecek kapasitede bir bölgedir" diye konuştu.

        Bu özelliklerini bilen doğaseverlerin, yaz aylarını bu dağlarda değerlendirdiğine işaret eden Tansu, "Yaz boyunca yaptığımız faaliyetlerde en çok ilgiyi, irili ufaklı 28 gölden oluşan Sat Gölleri çekiyor. Kamp alanımızda da 12 göl var. Buraya gelen dağcılar ve doğaseverler çoğunluğu kar suları ile oluşan bu göllerde yüzmenin keyfini çıkarıyor. Bizler de Hakkari'nin ve bölgenin el değmemiş doğasını tanıtmak için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ